22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Waldorf-saláta

2016. december 09.
7.6971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi klasszikus, melyet 19. század végén a Waldorf hotel séfje alkotott meg. A saláta nagyon könnyen elkészíthető, ráadásul hússal vagy hús nélkül is készülhet, így a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.
 


Hozzávalók:
2 alma
2 szárzeller
2 marék dióbél
1 fél citrom
1 dl tejszín
2 dl majonéz
só, bors

Elkészítés:
Ha nem szereted az alma héját, akkor pucold meg, ha igen, akkor csak mosd meg az almákat és vágd kisebb kockákra. Facsarj rá citromlevet, nehogy bebarnuljanak. A zellert vágd karikákra, majd keverd az almához. Egy másik tálban keverd össze a majonézt és a tejszínt, majd fűszerezd ízlésed szerint.

Add hozzá az almás keveréket és alaposan forgasd össze. Tedd egy kicsit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és már fogyaszthatod is. Ha van otthon kis csirkemelled vagy pulykamelled, akkor nyugodtan süss mellé.
3 hozzászólás

Natasha

9 éve, 3 hónapja és 13 napja

Boltban megveszem és kész röhögő smiley

válasz erre

kalifa

9 éve, 3 hónapja és 14 napja

Még sosem ettem iylen salit.

válasz erre

krisztike

9 éve, 3 hónapja és 14 napja

Csirkésen szoktam csinálni ezt. És én tejszín helyett tejfölt használok.

válasz erre