-1 °C
tiszta égbolt
2025. február 17., hétfő
Donát

Vöröslencsekrém

2020. január 01.
17.3911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha túl sok lencsét készítettél, akkor érdemes a maradék felhasználni akár krém formájában is. Ezt a krémet kenheted pirítósra is, de mártogatósnak is tökéletes zöldségekhez vagy tortilla chipsekhez is.


Hozzávalók:
200 g vöröslencse
1 db piros kaliforniai paprika
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
2 teáskanál ételízesítő
4 dl víz

Elkészítés:
A megmosott lencsét kétszeres mennyiségű vízben tegyük fel főni, közben szórjuk bele az ételízesítőt. Körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, amin megpároljuk az apróra vágott hagymát és paprikát egy csipet sóval. Ehhez adjuk a sűrített paradicsomot és az egészet leturmixoljuk. Keverjük hozzá a megfőtt lencsét, a zúzott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.

A kész krémet lehet még turmixolni, hogy ne legyenek benne túl nagy darabok. Lehűtve tálaljuk.
nincs még hozzászólás