Hozzávalók:
200 g vöröslencse
1 db piros kaliforniai paprika
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
2 teáskanál ételízesítő
4 dl víz
Elkészítés:
A megmosott lencsét kétszeres mennyiségű vízben tegyük fel főni, közben szórjuk bele az ételízesítőt. Körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, amin megpároljuk az apróra vágott hagymát és paprikát egy csipet sóval. Ehhez adjuk a sűrített paradicsomot és az egészet leturmixoljuk. Keverjük hozzá a megfőtt lencsét, a zúzott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
A kész krémet lehet még turmixolni, hogy ne legyenek benne túl nagy darabok. Lehűtve tálaljuk.