10 °C
enyhe eső
2024. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Vöröslencse főzelék

2016. április 15.
7.8801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy tápláló és igen finom lencsefőzelék. A vöröslencsét nem kell előre beáztatni, így sokkal hamarabb elkészíthetjük, mint más társait. A lencse nagyon jó emésztésre, ugyanis az anyagcserét gyorsítja.


Hozzávalók:
250 g vörös lencse
600 ml víz
3 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál só
3 csipet fehérbors
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál mustár
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
150 g joghurt

Elkészítés:
A lencsét először hideg vízben átmossuk legalább kétszer-háromszor. A hagymát vágjuk apróra, majd az olívaolajon kezdjük el dinsztelni. Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd ha már kellően átpuhult, akkor belekeverjük a sűrített paradicsomot és a mustárt. Végül felöntjük a vízzel.

Tegyük bele a lencsét, a fokhagymát egészben és a babérleveleket. Alaposan összekeverjük és közepes lángon 10 perc alatt készre főzzük. Lehúzzuk a tűzről és a joghurtot apránként hozzákeverjük. Majd végül még egyszer felforraljuk és már kész is.
3 hozzászólás

eperjam

9 éve, 1 hónapja és 21 napja

A lencse nem sokszor fordul meg nálunk. Leginkább csak újévkor.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 1 hónapja és 22 napja

Vöröslencsét nem ettem még.

válasz erre

moni1294

9 éve, 1 hónapja és 22 napja

Nem túl hizlaló a lencse?

válasz erre