Hozzávalók:
250 g vörös lencse
600 ml víz
3 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál só
3 csipet fehérbors
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál mustár
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
150 g joghurt
Elkészítés:
A lencsét először hideg vízben átmossuk legalább kétszer-háromszor. A hagymát vágjuk apróra, majd az olívaolajon kezdjük el dinsztelni. Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd ha már kellően átpuhult, akkor belekeverjük a sűrített paradicsomot és a mustárt. Végül felöntjük a vízzel.
Tegyük bele a lencsét, a fokhagymát egészben és a babérleveleket. Alaposan összekeverjük és közepes lángon 10 perc alatt készre főzzük. Lehúzzuk a tűzről és a joghurtot apránként hozzákeverjük. Majd végül még egyszer felforraljuk és már kész is.