23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Vörösboros-gombás csirkemell

2015. november 27.
3.5901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha a hétvégén valami ínycsiklandó ételt szeretnél készíteni, akkor a mai receptünk tökéletes lesz. A vörösboros-gombás csirkemell nem csak finom és ízletes, de még diéta alatt is fogyaszthatjuk. Zöldséggel vagy rizzsel tálalva nagyszerű fogás.
 


Hozzávalók:
600 g csirkemell filé
300 g erdei gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 dl száraz vörösbor
csokor friss zöldpetrezselyem
só, bors
olaj

Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, majd sózzuk és borsozzuk. Kevés olajon süssük meg hirtelen a csirkemellek mindkét oldalát. Tegyük félre a húst. A gombát szeleteljük fel, míg a hagymát vágjuk apróra. A serpenyőben visszamaradt olajban pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát.

Sózzuk és borsozzuk a gombát is, majd a paradicsomot és a bort hozzáöntjük. Elkeverjük és a húst is visszatesszük a serpenyőbe. Addig főzzük lefedve, míg a hús és a gomba puha nem lesz.

Végül apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
4 hozzászólás

Regina

10 éve, 3 hónapja és 11 napja

Nagyon jól hangzik! mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Párom imádja az ilyen ételeket.

válasz erre

Linda

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Ezt kipróbálom hétvégén pont jó lesz.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Kép alapján nagyon tetszik.

válasz erre