Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 üveg jó minőségű vörösbor
500 g spagetti tészta
1 teáskanál cukor
4 gerezd fokhagyma
1 kevés pirospaprika
egy kevés olívaolaj
só, bors
reszelt parmezán
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Ugyan ebben a vízben a tésztát 5 percig főzzük, majd leszűrjük és szintén félrerakjuk.
A bort beleöntjük az edénybe és hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk és 2 percig hagyjuk forrni, majd a tésztát belerakjuk és jól elkeverjük. Addig főzzük, amíg fel nem szívja a legtöbb folyadékot, azaz körülbelül 5-6 percig.
Egy serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a brokkolit és sózzuk, borsozzuk. Egy picit megpirítjuk. A vörösborban megfőtt tésztát átszedjük ebbe a brokkolis serpenyőbe és nagy lángon néhány perc alatt összeforgatjuk.
Végül melegen tálaljuk és parmezánnal megszórjuk.