22 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Vörösboros spagetti brokkolival

2014. május 26.
2.1031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges olasz étel, melyet vegetáriánusok is fogyaszthatnak, ugyanis nincs benne hús. Első ránézésre furcsának tűnik a vörösborban megfőzött tészta, de nagyon finom.
 


Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 üveg jó minőségű vörösbor
500 g spagetti tészta
1 teáskanál cukor
4 gerezd fokhagyma
1 kevés pirospaprika
egy kevés olívaolaj
só, bors
reszelt parmezán

Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Ugyan ebben a vízben a tésztát 5 percig főzzük, majd leszűrjük és szintén félrerakjuk.

A bort beleöntjük az edénybe és hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk és 2 percig hagyjuk forrni, majd a tésztát belerakjuk és jól elkeverjük. Addig főzzük, amíg fel nem szívja a legtöbb folyadékot, azaz körülbelül 5-6 percig.

Egy serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a brokkolit és sózzuk, borsozzuk. Egy picit megpirítjuk. A vörösborban megfőtt tésztát átszedjük ebbe a brokkolis serpenyőbe és nagy lángon néhány perc alatt összeforgatjuk.

Végül melegen tálaljuk és parmezánnal megszórjuk.
9 hozzászólás

fantis6

12 éve, 17 napja

érdekesen néz ki igy röhögő smiley

válasz erre

timcsi66

12 éve, 17 napja

Elég bizarrul néz ki, nem kóstolnám meg mosolygó smiley

válasz erre

Pocok

12 éve, 17 napja

Inkább maradnék az üveg vörösbornál és nem keverem tésztával.

válasz erre

Kicsi

12 éve, 17 napja

Mariann írta:
Édes vörösbor. mosolygó smiley pl kékfrankos
Akkor megvárom amíg Minoni leteszteli nekünk! mosolygó smiley

válasz erre

Mariann

12 éve, 17 napja

Kicsi írta:
A jó minőségű bor mit takar? Édes, száraz? Mert ez eléggé nem mindegy. Amúgy nem lehet rossz, bár nem az én íz világom,de tészta,szóval.. nyelvnyújtó smiley
Édes vörösbor. mosolygó smiley pl kékfrankos

válasz erre

Zita.Péter

12 éve, 17 napja

Ó micsoda különlegesség!meglepett smiley A bor minősége engem is érdekelne, hogy mi kell bele pontosan.

válasz erre

Kicsi

12 éve, 17 napja

A jó minőségű bor mit takar? Édes, száraz? Mert ez eléggé nem mindegy. Amúgy nem lehet rossz, bár nem az én íz világom,de tészta,szóval.. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Gucci

12 éve, 17 napja

Elég furán néz ki...

válasz erre

Minoni

12 éve, 17 napja

Ez nagyon különleges kaja!meglepett smiley Még sosem hallottam róla. Ki fogom próbálni!

válasz erre