Hozzávalók:
500 g filézett csirkecomb
150 g kolozsvári szalonna
3 fej vöröshagyma
8 szem újkrumpli
8 kisebb szem gomba
2 sárgarépa
5 dl vörösbor
vaj
3 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj
fél teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apróra, majd a kakukkfűvel együtt kevés vajon forgassuk meg és öntsük fel a borral, közepes lángon hagyjuk felforrni. Megvárjuk, míg kissé kihűl a pác. Addig a szalonnát és a csirkét kockákra vágjuk. Majd egy dobozba tesszük és meglocsoljuk a boros páccal, összekeverjük és egy órára a hűtőbe tesszük.
A krumplit és a répát vágjuk darabokra, majd kissé főzzük őket elő. Készítsük el a nyársakat tetszés szerint, kicsit sózzuk és borsozzuk, majd olajjal meglocsoljuk és kisütjük sütőben vagy grillen. A megmaradt vörösboros pácot forraljuk fel ismét, majd a keményítőt kevés vízzel elkeverve a mártáshoz adjuk, hogy besűrűsödjön.
Végül a nyársakat a mártással tálaljuk.