7 °C
borús égbolt
2024. december 10., kedd
Judit

Vörösboros csirkenyárs

2015. augusztus 28.
2.0881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még az utolsó nyári hétvégén érdemes lesz egy jót grillezni, melyhez most egy szuper egyszerű és finom csirkenyársas receptet mutatunk. A vörösboros zöldséges csirkenyárs egészséges és kevés a kalória benne.


Hozzávalók:
500 g filézett csirkecomb
150 g kolozsvári szalonna
3 fej vöröshagyma
8 szem újkrumpli
8 kisebb szem gomba
2 sárgarépa
5 dl vörösbor
vaj
3 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj
fél teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apróra, majd a kakukkfűvel együtt kevés vajon forgassuk meg és öntsük fel a borral, közepes lángon hagyjuk felforrni. Megvárjuk, míg kissé kihűl a pác. Addig a szalonnát és a csirkét kockákra vágjuk. Majd egy dobozba tesszük és meglocsoljuk a boros páccal, összekeverjük és egy órára a hűtőbe tesszük.

A krumplit és a répát vágjuk darabokra, majd kissé főzzük őket elő. Készítsük el a nyársakat tetszés szerint, kicsit sózzuk és borsozzuk, majd olajjal meglocsoljuk és kisütjük sütőben vagy grillen. A megmaradt vörösboros pácot forraljuk fel ismét, majd a keményítőt kevés vízzel elkeverve a mártáshoz adjuk, hogy besűrűsödjön.

Végül a nyársakat a mártással tálaljuk.
4 hozzászólás

Cynthia

10 éve, 1 hónapja és 3 napja

Egész jó kis grill recept.

válasz erre

becky

10 éve, 1 hónapja és 3 napja

ezt érdemes lesz kipróbálni mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 1 hónapja és 3 napja

Vörösboros mártással szuper lehet.

válasz erre

csillucs

10 éve, 1 hónapja és 3 napja

Amilyen szuper az idő, biztosan fogunk grillezni.

válasz erre