Hozzávalók:
30 dkg burgonya
35 dkg báránygerinc
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg héjas zöldborsó
fél csokor friss kakukkfű
2 evőkanál fekete ribizli lekvár
1,5 dl vörösbor
1 evőkanál vaj
só, bors
Elkészítés:
Először a burgonyát vágjuk kockára és főzzük meg bő, sós vízben. Majd egy serpenyőben olíva olajat melegítünk, addig a húst sózzuk és borsozzuk, végül rózsaszínűre sütjük.
A burgonyához hozzáadjuk a zöldborsót, hogy az enyhén puhára főljön és körülbelül további kettő percig főzzük együtt. A hús mellé adjunk kakukkfüvet, majd amint kellően megsült a bárány tegyük félre a serpenyőből és kis ideig pihentessük.
A kakukkfüves olajban forraljuk össze a fekete ribizli lekvárt és a vörösbort. A vajat adjuk hozzá a burgonyához és a zöldborsóhoz, majd keverjük össze. A bárányt tálaljuk a zöldséggel és öntsük le a vörösboros mártással.