0 °C
borús égbolt
2023. december 11., hétfő
Árpád

Vörösboros báránygerinc

2014. február 14.
2.0831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy isteni báránygerinc beindítja az ízlelőbimbókat, valamint a vörösborral tálalva pedig egyfajta vágyfokozónak is megfelel. Mind a férfiak, mind a nők imádják az ilyen különleges ételeket.
 


Hozzávalók:
30 dkg burgonya
35 dkg báránygerinc
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg héjas zöldborsó
fél csokor friss kakukkfű
2 evőkanál fekete ribizli lekvár
1,5 dl vörösbor
1 evőkanál vaj
só, bors

Elkészítés:
Először a burgonyát vágjuk kockára és főzzük meg bő, sós vízben. Majd egy serpenyőben olíva olajat melegítünk, addig a húst sózzuk és borsozzuk, végül rózsaszínűre sütjük.

A burgonyához hozzáadjuk a zöldborsót, hogy az enyhén puhára főljön és körülbelül további kettő percig főzzük együtt. A hús mellé adjunk kakukkfüvet, majd amint kellően megsült a bárány tegyük félre a serpenyőből és kis ideig pihentessük.

A kakukkfüves olajban forraljuk össze a fekete ribizli lekvárt és a vörösbort. A vajat adjuk hozzá a burgonyához és a zöldborsóhoz, majd keverjük össze. A bárányt tálaljuk a zöldséggel és öntsük le a vörösboros mártással.
4 hozzászólás

Minoni

10 éve, 8 hónapja és 2 napja

Nyálcsorgató recept! Meg kéne próbálnom megcsinálni!

válasz erre

Enci

10 éve, 8 hónapja és 2 napja

Eddig étteremben ettem ilyet, de tényleg egyszerű elkészíteni!

válasz erre

csillucs

10 éve, 8 hónapja és 2 napja

Nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű elkészíteni! Isteni lehet.

válasz erre

Sandy

10 éve, 8 hónapja és 2 napja

Ez egy nagyon gusztusos étel! Kiváló recept, ki is próbáljuk hétvégén!

válasz erre