Mai receptünk egy szuper szósz, amit húsételekhez és akár desszertekhez is lehet használni. A vörös áfonyás szószt mindenki kedvelni fogja.
Hozzávalók:
350 g vörös áfonya
4 szem szegfűszeg
2 evőkanál barna cukor
2 db csillagánizs
2 evőkanál kukoricakeményítő
1,5 dl vörösbor
1 db narancs
fél citrom
1 rúd fahéj
Elkészítés:
Egy lábosba tegyük bele a cukrot, a bort és a fűszereket, a narancs reszelt héját és levét. Kezdjük el összeforralni, majd amikor már minden feloldódott, akkor a nagyobb fűszereket vegyük ki. Ezután tesszük bele a vörös áfonyát, amit addig főzünk, míg teljesen megpuhul.
Ha megpuhult, akkor lehet botmixerrel krémes állagúra csinálni, vagy egy krumplinyomóval kissé darabosra, ez már ízlés kérdése.