14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Vörösboros áfonyaszósz

2020. december 27.
48.8651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper szósz, amit húsételekhez és akár desszertekhez is lehet használni. A vörös áfonyás szószt mindenki kedvelni fogja.


Hozzávalók:
350 g vörös áfonya
4 szem szegfűszeg
2 evőkanál barna cukor
2 db csillagánizs
2 evőkanál kukoricakeményítő
1,5 dl vörösbor
1 db narancs
fél citrom
1 rúd fahéj

Elkészítés:
Egy lábosba tegyük bele a cukrot, a bort és a fűszereket, a narancs reszelt héját és levét. Kezdjük el összeforralni, majd amikor már minden feloldódott, akkor a nagyobb fűszereket vegyük ki. Ezután tesszük bele a vörös áfonyát, amit addig főzünk, míg teljesen megpuhul.

Ha megpuhult, akkor lehet botmixerrel krémes állagúra csinálni, vagy egy krumplinyomóval kissé darabosra, ez már ízlés kérdése.
nincs még hozzászólás