25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Vörösborban párolt zöldségek

2015. december 15.
6.1600
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha az embernek vannak vegetáriánus családtagjai vagy barátai, akkor számukra ezt a fantasztikus ételt készítsd el. Köretnek is tökéletes, ráadásul egészséges is. Karácsonykor is érdemes zöldségeket fogyasztani a húshoz.


Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 db cékla
2 db gomba
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
4 db gyöngyhagyma
4 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl víz
1 dl vörösbor
0,5 dl napraforgó olaj
só, bors
1 szál kakukkfű
1 db babérlevél

Elkészítés:
A hagymákat aprítsuk fel, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk kissé meg őket. Közben a zöldségeket vágjuk darabokra tetszés szerint. Pár perc után a zöldségeket adjuk a hagymához, majd a fűszereket is és együtt pirítjuk őket kis ideig.

A paradicsompürét keverjük össze a vízzel és a borral, majd öntsük a zöldségekre. Keverjük össze óvatosan és egy másik edényben pároljuk meg a gombát. Végül a megpuhult zöldségeket összekeverjük, kivesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet és már tálalhatjuk is.
4 hozzászólás

kpal

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Finom lehet. Nálunk is könnyű lesz részben a menü sok zöldség , halfilé,mellfilé....

válasz erre

becky

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

köretnek nem rossz ötlet

válasz erre

Regina

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Nekem is tetszik mosolygó smiley Remélem a vegetáriánus barátnőimnek is fog! Karácsonykor meglepem őket ezzel a finomsággal! mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Jól hangzik.

válasz erre