Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 db cékla
2 db gomba
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
4 db gyöngyhagyma
4 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl víz
1 dl vörösbor
0,5 dl napraforgó olaj
só, bors
1 szál kakukkfű
1 db babérlevél
Elkészítés:
A hagymákat aprítsuk fel, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk kissé meg őket. Közben a zöldségeket vágjuk darabokra tetszés szerint. Pár perc után a zöldségeket adjuk a hagymához, majd a fűszereket is és együtt pirítjuk őket kis ideig.
A paradicsompürét keverjük össze a vízzel és a borral, majd öntsük a zöldségekre. Keverjük össze óvatosan és egy másik edényben pároljuk meg a gombát. Végül a megpuhult zöldségeket összekeverjük, kivesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet és már tálalhatjuk is.