-1 °C
borús égbolt
2025. január 21., kedd
Ágnes

Vörösborban pácolt kacsamell

2023. november 27.
74.9251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy jó kacsa receptet keresel az ünnepekre, akkor ne is keresgélj tovább, ugyanis ez a vörösborban pácolt étel nagyon könnyen el lehet készíteni és ha odafigyelünk, akkor nem fog kiszáradni. Párolt káposztával érdemes tálalni.


Hozzávalók:
2 db kacsamell
2 szál friss rozmaring
1 evőkanál méz
2,5 dl jó minőségű vörösbor
só, bors

Elkészítés:
A szépen megtisztított kacsamellek bőrét óvatosan beirdaljuk úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. A mézet keverjük össze az apróra vágott rozmaringgal, majd ezzel dörzsöljük be a kacsamelleket. Tegyük őket egy edénybe és öntsük rá a vörösbort. Fedjük le és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap sóval és borssal megszórjuk a kacsákat, ezután egy serpenyőben elkezdjük sütni őket bőrével lefelé. Oldalanként nagyjából 5-10 percig sütjük a melleket, ezután lehet is tálalni. A vörösboros pácot egy edénybe tesszük, adunk hozzá kevés vajat, majd magas hőfokon addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk.
2 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

De guszta!

válasz erre

bettike

1 éve, 3 hónapja

Nagyon jól hangzik!

válasz erre