27 °C
erős felhőzet
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Vörösborban pácolt kacsamell

2023. november 27.
74.4661
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy jó kacsa receptet keresel az ünnepekre, akkor ne is keresgélj tovább, ugyanis ez a vörösborban pácolt étel nagyon könnyen el lehet készíteni és ha odafigyelünk, akkor nem fog kiszáradni. Párolt káposztával érdemes tálalni.


Hozzávalók:
2 db kacsamell
2 szál friss rozmaring
1 evőkanál méz
2,5 dl jó minőségű vörösbor
só, bors

Elkészítés:
A szépen megtisztított kacsamellek bőrét óvatosan beirdaljuk úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. A mézet keverjük össze az apróra vágott rozmaringgal, majd ezzel dörzsöljük be a kacsamelleket. Tegyük őket egy edénybe és öntsük rá a vörösbort. Fedjük le és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap sóval és borssal megszórjuk a kacsákat, ezután egy serpenyőben elkezdjük sütni őket bőrével lefelé. Oldalanként nagyjából 5-10 percig sütjük a melleket, ezután lehet is tálalni. A vörösboros pácot egy edénybe tesszük, adunk hozzá kevés vajat, majd magas hőfokon addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk.
2 hozzászólás

Kicsilány06

8 hónapja, 1 hete és 3 napja

De guszta!

válasz erre

bettike

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nagyon jól hangzik!

válasz erre