Hozzávalók:
2 db kacsamell
2 szál friss rozmaring
1 evőkanál méz
2,5 dl jó minőségű vörösbor
só, bors
Elkészítés:
A szépen megtisztított kacsamellek bőrét óvatosan beirdaljuk úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. A mézet keverjük össze az apróra vágott rozmaringgal, majd ezzel dörzsöljük be a kacsamelleket. Tegyük őket egy edénybe és öntsük rá a vörösbort. Fedjük le és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap sóval és borssal megszórjuk a kacsákat, ezután egy serpenyőben elkezdjük sütni őket bőrével lefelé. Oldalanként nagyjából 5-10 percig sütjük a melleket, ezután lehet is tálalni. A vörösboros pácot egy edénybe tesszük, adunk hozzá kevés vajat, majd magas hőfokon addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk.