26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Vörösáfonyás keksz

2015. február 03.
2.3801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető édesség, melyből akár többet is elkészíthetünk előre, mivel tovább eláll. A vörösáfonya rengeteg vitamint tartalmaz, ilyenkor télen pedig nagyon jól esik.
 


Hozzávalók:
#sorlo#25 dkg liszt
10 dkg zabpehely
0,5 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg barna cukor
10 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg étcsokoládé
15 dkg margarin
0,5 dl tej

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet és a cukrot. Cukor helyett édesítőt is használhatunk. Keverjük össze, közben a csokit és az áfonyát vágjuk apróra. Szórjuk a lisztes keverékbe a csokit és a gyümölcsöt, majd a vajat és a tejet.

Jól dolgozzuk össze a tésztát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd golyónyi tésztákat teszünk rá. Kicsit kilapítjuk őket és előmelegített sütőben, 165 fokon 15 perc alatt megsütjük.
5 hozzászólás

bonita

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Fincsi lehet. mosolygó smiley

válasz erre

becky

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Ezek annyira jók, imádom a fincsi kekszeket.

válasz erre

Linda

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nyami de fini. mosolygó smiley

válasz erre

Móni

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nyamiiiiii! mosolygó smiley Jaj de isteni lehet!

válasz erre

Gucci

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Fincsi lehet mosolygó smiley

válasz erre