Hozzávalók:
#sorlo#25 dkg liszt
10 dkg zabpehely
0,5 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg barna cukor
10 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg étcsokoládé
15 dkg margarin
0,5 dl tej
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet és a cukrot. Cukor helyett édesítőt is használhatunk. Keverjük össze, közben a csokit és az áfonyát vágjuk apróra. Szórjuk a lisztes keverékbe a csokit és a gyümölcsöt, majd a vajat és a tejet.
Jól dolgozzuk össze a tésztát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd golyónyi tésztákat teszünk rá. Kicsit kilapítjuk őket és előmelegített sütőben, 165 fokon 15 perc alatt megsütjük.