27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Vörös bársony palacsinta

2016. március 13.
2.4753
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség, amit elkészíthetünk, a palacsinta. De természetesen ezt is variálhatjuk ízlésünk szerint, így a mai receptünk a red velvet, azaz vörös bársony palacsinta.


Hozzávalók:
1 csésze liszt
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csésze tej
1 evőkanál ecet
1-2 evőkanál piros ételfesték
1 nagy tojás
5 evőkanál vaj
1 csipet só
1 evőkanál vanília esszencia

Elkészítés:
Első lépésként a tejet és az ecetet összekeverjük és hagyjuk állni 10 percig. A lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sütőport keverjük össze alaposan. A vajat olvasszuk meg. A tejhez adjuk az ételfesték és üssük bele a tojást. A vajat szintén keverjük hozzá.

Végül a száraz és a nedves összetevőket keverjük simára. Kevés olajon egy serpenyőben süssük ki a palacsintákat. Alacsony lángon süssük, így nem fog hamar megbarnulni.
4 hozzászólás

Gucci

10 éve, 9 napja

nyam nyam mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 9 napja

Jaj de jó lehet mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

10 éve, 10 napja

Ennek nehezen állnék ellen. röhögő smiley

válasz erre

Cynthia

10 éve, 10 napja

Hmm vörös bársony nagyon szeretem.

válasz erre