33 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Vörös bársony palacsinta

2016. március 13.
2.4801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség, amit elkészíthetünk, a palacsinta. De természetesen ezt is variálhatjuk ízlésünk szerint, így a mai receptünk a red velvet, azaz vörös bársony palacsinta.
 


Hozzávalók:
1 csésze liszt
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csésze tej
1 evőkanál ecet
1-2 evőkanál piros ételfesték
1 nagy tojás
5 evőkanál vaj
1 csipet só
1 evőkanál vanília esszencia

Elkészítés:
Első lépésként a tejet és az ecetet összekeverjük és hagyjuk állni 10 percig. A lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sütőport keverjük össze alaposan. A vajat olvasszuk meg. A tejhez adjuk az ételfesték és üssük bele a tojást. A vajat szintén keverjük hozzá.

Végül a száraz és a nedves összetevőket keverjük simára. Kevés olajon egy serpenyőben süssük ki a palacsintákat. Alacsony lángon süssük, így nem fog hamar megbarnulni.
4 hozzászólás

Gucci

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

nyam nyam mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Jaj de jó lehet mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

10 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ennek nehezen állnék ellen. röhögő smiley

válasz erre

Cynthia

10 éve, 1 hónapja és 7 napja

Hmm vörös bársony nagyon szeretem.

válasz erre