Mai receptünk ismét egy laktató leves, amit nagyon könnyű összedobni és a maradék virslit is bele lehet dobni, ha már közel a lejárat. A lencsét nem csak újévkor érdemes fogyasztani, hanem az év bármely időszakában.
Hozzávalók:
800 g konzerv lencse
2 db sárgarépa és fehérrépa
1 fej zellergumó
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
500 g virsli
4 evőkanál olaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt kömény
só, bors
2 l alaplé
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket daraboljuk össze, majd a hagymát és a fokhagymát kevés olajon pirítsuk meg. Ehhez adjuk a sűrített paradicsomot, a fűszereket és a megtisztított és felkockázott zöldségeket. Elkeverjük és felöntjük az alaplével. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor beleöntjük a lecsepegtetett lencsét és az összevágott virslit.
Elkeverjük és még főzzük néhány percig. Végül friss petrezselyemmel és kevés tejföllel lehet tálalni.