27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Villámgyors eperhab

2017. május 21.
11.5023
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel még tart az eperszezon, így ma mutatunk egy villámgyors desszertet, amit bármikor elkészíthetsz egy kis eperből. Nagyon könnyed, így egy nehezebb ebéd után is jól fog esni az eperhab.


Hozzávalók:
600 g eper
3 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
citromfűlevél

Elkészítés:
Az eperből néhány szemet tegyünk félre díszítésnek, a többit mossuk meg alaposan, majd a felét vágjuk apróra, a másik felét keverjük össze a cukorral és a vaníliakivonattal, majd egy botmixerrel pürésítsük. A tejszínhabból közepesen kemény habot verünk, hozzáadjuk a tejfölt és az eperpüré kétharmadát, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Ezután állítsuk össze a poharakat. Tegyünk mindegyikbe eperhabot, egy réteg eperdarabkát, majd egy réteg eperpürét és jöhet ismét egy réteg eperhab. A végén díszítsük eperrel és citromfűvel. Tegyük hűtőbe néhány órára.
2 hozzászólás

Mirjam

8 éve, 8 hónapja és 23 napja

Uhh de jó ötlet ez.

válasz erre

pilótakeksz

8 éve, 8 hónapja és 24 napja

Ezt tényleg egyszerű elkészíteni.

válasz erre