Hozzávalók:
600 g eper
3 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
citromfűlevél
Elkészítés:
Az eperből néhány szemet tegyünk félre díszítésnek, a többit mossuk meg alaposan, majd a felét vágjuk apróra, a másik felét keverjük össze a cukorral és a vaníliakivonattal, majd egy botmixerrel pürésítsük. A tejszínhabból közepesen kemény habot verünk, hozzáadjuk a tejfölt és az eperpüré kétharmadát, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Ezután állítsuk össze a poharakat. Tegyünk mindegyikbe eperhabot, egy réteg eperdarabkát, majd egy réteg eperpürét és jöhet ismét egy réteg eperhab. A végén díszítsük eperrel és citromfűvel. Tegyük hűtőbe néhány órára.