Hozzávalók:
250 g tészta (vegán)
fél lilahagyma
200 g koktélparadicsom
1 db zöld paprika
1 kisebb konzerv fekete olajbogyó
3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
só, bors
3-4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehér balzsamecet
1/2 teáskanál oregánó
1 teáskanál fokhagyma por
1 teáskanál hagyma por
pici pirospaprika
1 csipet cukor
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd hideg víz alatt szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kevés olajjal locsoljuk meg, hogy ne ragadjanak össze. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát és a paradicsomot ízlés szerint összedaraboljuk. A zöldségeket egy nagy tálba tesszük, majd hozzákeverjük a kihűlt tésztát.
Egy kisebb tálban keverjük el a fűszereket, az olajat és az ecetet végül pedig ezzel locsoljuk meg a tésztánkat. Hidegen már lehet is fogyasztani.