18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Vegán tésztasaláta

2021. január 29.
46.8531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy egyszerű és ízletes vegán ételt mutatunk, amit biztosan azok is kedvelni fognak, akik imádják a húst. A sok zöldség és a tojásmentes tészta nem csak egészséges, de egy nem túl szigorú diétába is belefér.


Hozzávalók:
250 g tészta (vegán)
fél lilahagyma
200 g koktélparadicsom
1 db zöld paprika
1 kisebb konzerv fekete olajbogyó
3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
só, bors
3-4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehér balzsamecet
1/2 teáskanál oregánó
1 teáskanál fokhagyma por
1 teáskanál hagyma por
pici pirospaprika
1 csipet cukor

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd hideg víz alatt szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kevés olajjal locsoljuk meg, hogy ne ragadjanak össze. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát és a paradicsomot ízlés szerint összedaraboljuk. A zöldségeket egy nagy tálba tesszük, majd hozzákeverjük a kihűlt tésztát.

Egy kisebb tálban keverjük el a fűszereket, az olajat és az ecetet végül pedig ezzel locsoljuk meg a tésztánkat. Hidegen már lehet is fogyasztani.
1 hozzászólás

krisztike

3 éve, 7 hónapja és 6 napja

A tésztákat könnyű vegán módon elkészíteni.

válasz erre