Mai receptünk egy nagyszerű vegán étel, melyet érdemes nem csak vegánoknak kipróbálnia. Nem nehéz elkészíteni és akár magában is lehet fogyasztani, vagy egy kis rizzsel, tésztával.
Hozzávalók:
2 teáskanál olívaolaj
fél hagyma
450 g szeletelt gomba
2 bögre főtt lencse
1 bögre főtt barna rizs
fél teáskanál só
negyed teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál szárított bazsalikom
fél bögre zsemlemorzsa
egy marék petrezselyem
2 evőkanál vegán worcestershire
Elkészítés:
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a gombát, majd félre tesszük. Egy bögre lencsét hozzáadunk a kissé kihűlt gombához és egy aprítógépben pépesítjük az egészet. Egy tálba tesszük a masszát és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan összedolgozzuk a masszát, hogy formázható legyen.
Kisebb golyókat formázunk és kevés olajon egy serpenyőben elkezdjük őket megsütni. Amint készen vannak már lehet is fogyasztani.