4 °C
tiszta égbolt
2025. március 20., csütörtök
Klaudia

Vegán gombakrémleves

2021. március 02.
78.2161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy vegán finomság, amit könnyen össze lehet dobni és a hagyományos gombaleveshez képest, csupán néhány hozzávalót kell lecserélni és máris vegán levest kapunk.


Hozzávalók:
500 g csiperkegomba
1,5 l alaplé
1 db vöröshagyma
3 evőkanál növényi tejszín
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál napraforgó olaj
só ízlés szerint

Elkészítés:
A gombákat pucoljuk meg, majd vágjuk össze ízlés szerint. Érdemes pár darabot félre tenni és azokat külön megpirítani, hogy legyen mivel díszíteni a levest. A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon kezdjük el párolni a hagymát és a gombát is.

Amikor megpuhult, szórjuk rá a lisztet, majd öntsük fel az alaplével. Addig főzzük, amíg teljesen megfő a gomba. Ekkor egy botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Megszórjuk sóval és mehet bele a növényi tejszín. Visszatesszük a tűzhelyre és újra forraljuk. A félre tett sült gombákkal tálaljuk.
nincs még hozzászólás