Hozzávalók:
800 g konzerv fekete bab (vöröset is lehet választani, vagy vegyesen)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fél bögre panko morzsa
fél bögre zabliszt
2 evőkanál sörélesztőpehely
1 teáskanál kömény
fél teáskanál só, bors
fél teáskanál pirospaprika
kevés olaj
Elkészítés:
A babot szűrjük le, majd a hagymával és a fokhagymával együtt tegyük egy aprítóba és turmixoljuk össze. Nem kell teljesen krémesre, lehet kicsit darabosan hagyni. Ezután egy tálba tesszük és a többi hozzávalót is belerakjuk. Alaposan összegyúrjuk és pogácsákat formázunk belőle.
Ha túl lágy lenne, akkor lehet még liszttel vagy morzsával javítani rajta. Végül grillen vagy kevés olajon serpenyőben kisütjük őket. Ízlés szerint hamburgerzsemlébe tesszük, szósszal és zöldségekkel.