20 °C
kevés felhő
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Vaníliás-meggyes kalácspuding

2019. április 23.
9.7623
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Eltelt a húsvét, a megmaradt ételeket pedig nem szabad kidobni, helyette érdemes felhasználni őket más receptekben. Ha például túl sok kalácsunk maradt, akkor készítsünk belőle isteni finom kalácspudingot, amit imdáni fog a család.


Hozzávalók:
200 g szikkadt kalács
40 g vaj + egy kevés a kenéshez
4 dl tej
2 db tojás
100 g kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
150 g magozott meggy

Elkészítés:
Egy tűzálló tálat vajazzunk ki. Ezután a kalácsot tetszés szerint vágjuk fel és szórjuk bele a tálba. A tejhez keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Ezt a keveréket öntsük a kalácsokra. Ezután rászórjuk a felengedett és lecsepegtetett meggyet a kalácsra, majd a vajat felkockázzuk és szintén rászórjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. Kevés porcukorral megszórva, vagy vanília fagyival tálalva egyszerűen mennyei édesség.
nincs még hozzászólás