Hozzávalók:
500 g liszt
1 csapott kiskanál só
25 g friss élesztő
3 dl tej
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
50 g vaj
olaj
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
5 dl tej
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és félretesszük, hogy felfusson. A lisztben elkeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a maradék cukrot. Ha az élesztő felfutott, akkor a tojássárgájával együtt a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük, miközben az olvasztott vajat adagoljuk hozzá. Egy rugalmas tésztát kell kapnunk.
Letakarva egy órán keresztül hagyjuk pihenni, hogy a duplájára nőjön. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a pudingot összekeverjük a cukorral és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Végül hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztes munkalapon kinyújtjuk 1,5 cm vastagságúra és egy pohár segítségével kiszaggatjuk. Takarjuk le és ismét hagyjuk egy picit pihenni.
Egy serpenyőben olajat melegítünk és kicsi lángon kisütjük a fánkokat. Végül egy tortadíszítő segítségével megtöltjük a fánkokat.