11 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Vaníliás töltött fánk

2016. január 19.
7.9851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szépen lassan itt a farsangi szezon, azaz a fánk szezon, aminek sokan örülnek is. Rengeteg féle fánkot lehet ma már készíteni, de ma megmutatjuk az egyik legkedveltebbet, a töltött fánkot, amit akár csokoládés krémmel is meg lehet tölteni.


Hozzávalók:
500 g liszt
1 csapott kiskanál só
25 g friss élesztő
3 dl tej
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
50 g vaj
olaj
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
5 dl tej

Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és félretesszük, hogy felfusson. A lisztben elkeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a maradék cukrot. Ha az élesztő felfutott, akkor a tojássárgájával együtt a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük, miközben az olvasztott vajat adagoljuk hozzá. Egy rugalmas tésztát kell kapnunk.

Letakarva egy órán keresztül hagyjuk pihenni, hogy a duplájára nőjön. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a pudingot összekeverjük a cukorral és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Végül hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztes munkalapon kinyújtjuk 1,5 cm vastagságúra és egy pohár segítségével kiszaggatjuk. Takarjuk le és ismét hagyjuk egy picit pihenni.

Egy serpenyőben olajat melegítünk és kicsi lángon kisütjük a fánkokat. Végül egy tortadíszítő segítségével megtöltjük a fánkokat.
4 hozzászólás

Edit90

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Ezt mindenki nagyon szereti.

válasz erre

Sandy

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Szívesen megkóstolnám mosolygó smiley akar most azonnal.

válasz erre

mokus84

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Fincsi, imádom a fánkot.

válasz erre

leoni

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Megfogtatok ezzel a recepttel kacsintó smiley

válasz erre