Mai receptünk egy egyszerű vaníliás keksz édesség, amit az ünnepekre is elkészíthetünk. Csokiba mártva különleges díszítést is lehet rá rakni, valamint meg lehet szórni különböző finomságokkal.
Hozzávalók:
500 g finomliszt
250 g vaj
190 g porcukor
4 db tojás
1 csomag sütőpor
1 evőkanál vanília aroma
2 evőkanál rum
1 db citrom
1 csipet só
Elkészítés:
Egy keverőtálban habosra keverjük a vajat és a porcukrot. Közben egy másik tálban a tojásokat addig verjük, amíg világos krém nem lesz belőle. A tojásos keverékbe belereszeljük a citrom héját, majd beleöntjük a vanília aromát és a rumot. Ezután a tojásos keveréket a vajas részhez adjuk, majd folyamatos kevergetés mellett adagonként a lisztet, sütőport és sót is belekeverjük.
Végül habzsákba töltjük a keveréket és karikákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután előmelegített sütőben 200 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Fontos, hogy a kekszek ne süljenek túl, ne legyenek barnák, különben nem lesznek puhák. Ezt követően pedig lehet csokiba mártani őket vagy megszórni még kókuszreszelékkel.