29 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Vajas-fokhagymás bébiburgonya

2017. december 21.
2.2421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén karácsonykor készíts burgonyapüré helyett isteni, vajas-fokhagymás bébiburgonyát. Szinte mindenféle sült húshoz nagyon jól megy, ráadásul a halakhoz is tökéletes.
 


Hozzávalók:
500 g bébiburgonya
só, őrölt fekete bors
olívaolaj
1/2 csésze vaj
1/3 csésze fokhagyma
1 teáskanál szárított bazsalikom
2-3 evőkanál apróra vágott kapor
tejföl

Elkészítés:
A burgonyákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe a nagyobb darabokat. Ezután tegyük fel főni a burgonyákat sós vízben. Figyeljünk a krumplira, nehogy túlfőzzük. Ha megfőtt, szűrjük le és hámozzuk meg. A lábosba kicsit pároljuk meg a fokhagymát a vajon és az olívaolajon, majd adjuk hozzá a krumplit.

Alaposan forgassuk össze és szórjuk meg a fűszerekkel. Amint szépen megpirult a krumpli, vegyük le és egy pici tejföllel tálaljuk.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 2 hónapja

Nagyon jó. Krumpli és a fokhagyma jól mennek egymáshoz.

válasz erre

blondi

8 éve, 2 hónapja

Uram Isten de jó recept!

válasz erre