30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Vajas szilvalekvár

2016. augusztus 24.
5.2061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a szilva befőzési ideje, így mai receptünk egy igazán ízletes szilvalekvár. Nem igényel sok főzési tudományt, így kezdő szakácsok is bátran elkészíthetik.
 


Hozzávalók:
2 kg szilva
1 db citrom
2 kg kristálycukor
50 g vaj

Elkészítés:
A szilvát mossuk meg és magozzuk ki. Egy nagyobb lábosba tegyük bele a szilvát, majd adjuk hozzá a citrom facsart levét, valamint 4 dl vizet. Tegyük fel főni az egészet. Ha már kezd forrni, vegyük le a tüzet és főzzük további 30 percig.

Néha kevergessük meg. Ha már puha a szilva akkor vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a cukrot. Ha elolvadt a cukor, tegyük vissza a tűzre és ismét forraljuk fel, majd főzzük további 10 percig. Az esetlegesen keletkezett habot távolítsuk el.

Végül levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Üvegekbe töltjük és dunsztba tesszük.
4 hozzászólás

kalifa

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

Érdekes...

válasz erre

Zita.Péter

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Ilyet se hallottam még, hogy vaj kell a lekvárba. meglepett smiley

válasz erre

Lili

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Uhhh de szeretem a szilvalekvárt.

válasz erre

Babóca

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Annyi szilva van, hogy ezt megcsinálom. mosolygó smiley

válasz erre