30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Vajas karfiolpüré

2017. december 04.
24.2301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod a burgonyapürét, akkor készíts egészséges karfiolból vajas pürét. Húsokhoz nagyon jól megy, és még a karácsonyi menüt is fel lehet dobni egy kis karfiolpürével.
 


Hozzávalók:
1 fej karfiol
6 dl tej
6 dl víz
100 g vaj
2 evőkanál méz
kevés reszelt szerecsendió
só, bors

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd mossuk meg. Beletesszük egy edénybe és hozzáöntjük a vizet és a tejet. Megszórjuk sóval és közepes lángon 18-20 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük a zöldségeket és a levet félretesszük. Egy villa segítségével a vajjal együtt elkezdjük összetörni a karfiolt, közben megszórjuk borssal, szerecsendióval és a mézzel.

Egészen addig keverjük, míg krémes nem lesz. Ha nem elég krémes, akkor a főzővízből tegyünk egy keveset hozzá.
3 hozzászólás

Perec

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Nem lehet megunni a burgonyapürét. Legjobb.

válasz erre

moni1294

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Nem tudom milyen íze lehet.

válasz erre

Sandy

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

Az nagyon jó.

válasz erre