23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Vadas recept

2014. április 30.
3.3761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma megtudhatjátok hogyan készül az isteni Vadas. A hús többféle lehet, készíthető vadhúsból is, de csirkéből is, ahogy szeretjük. A legjobb zsemlegombóccal enni, de tészta is jól megy hozzá.
 


Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kis szelet zeller
só, feketebors
2 babérlevél
1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
2 dl tejföl
mustár
kevés cukor
egy kevés citromlé

Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk és feltesszük főni. Ha már kezd habosodni, akkor leszedjük róla a habot és belerakjuk a felkockázott zöldségeket, valamint sózzuk és babérlevéllel ízesítjük. Ha a hús már teljesen puhára főtt és a zöldségek is, akkor a sertésszeleteket kivesszük, a zöldségeket pedig összeturmixoljuk.

Most pedig készítsük el a vadas alaplét. Ehhez a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntünk egy kevés meleg levet és a zöldségpépet. Jól összeforraljuk és kevés citrommal, mustárral ízesítjük. Ezt követően jöhet a habarás. A tejfölt elkeverjük egy kevés keményítővel vagy liszttel és belekeverjük az alaplébe.

A húsokat visszarakjuk az alaplébe és kicsit összefőzzük. Tésztával vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
8 hozzászólás

vyck66

12 éve, 13 napja

én is elmentettem

válasz erre

Sziszke

12 éve, 13 napja

Nagyon szeretjük mosolygó smiley

válasz erre

szagnes92

12 éve, 18 napja

Nagyon szeretem a vadast. Nyami, mentve a recept.

válasz erre

Perec

12 éve, 21 napja

Kéne egy asszony. Ezt én nem tudom megcsinálni.röhögő smiley

válasz erre

Gucci

12 éve, 22 napja

Én annyira nem szeretem. wtf smiley

válasz erre

Pocok

12 éve, 22 napja

Két tányérral simán beverek belőle. Nagyon szeretem, egyik kedvenc.

válasz erre

Babóca

12 éve, 22 napja

Nyamm mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

12 éve, 22 napja

Imádom de állítólag elég hízlaló...meglepett smiley

válasz erre