18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Utazós applikációk, amik megkönnyíthetik a nyaralást!

2021. augusztus 25.
37.4841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Az indián nyárhoz közeledvén biztosan te is tervezel még legalább egy rövidke utazást, ha más nem a szomszédos megyékbe vagy egy kisebb túrát, esetleg merész létedre be is vállaltál egy külföldi utazást. A koronavírus-járvány mellett azonban érdemes lehet több mindent is előre tervezni, amihez most szeretnénk néhány hasznos applikációt is javasolni. Ezek használatával ugyanis időt és energiát is spórolhatunk!


Applikáció, hogy könnyen találj repülőjegyet!

A repülőjegy keresgélés és vásárlás mindig egy sarkalatos pontja az utazástervezésnek, hiszen sok esetben nagyon nagy árkülönbségekkel is találkozhatunk. Meghatározott időpontnál a Momondo applikáció biztosan a segítségedre lehet, ha pedig kötetlenebb az időd a Hoppert is használhatod. Ezeket a felületeket könnyedén le is töltheted a telefonodra függetlenül attól, hogy milyen típusú telefonnal és szolgáltatóval rendelkezel.

Utazós applikációk, amik megkönnyíthetik a nyaralást! - 3. kép

Szerezz olcsón lakhatást!

Akár diák vagy, akár családdal vagy egyedül mennél a lakás kérdés szintén egy fontos pont a tervezésnél. A legtöbbünk, valószínűleg te is, egyáltalán nem szeretne sok pénzt szállásra költeni, de ez persze nem azt jelenti, hogy egy igénytelen hely is megfelelne vagy egy elhagyatott külvárosi szoba. A Hostelworld-del azonban ár-érték arányban kiváló ideiglenes otthonra lelhetsz és természetesen az Airbnb szolgáltatások is kiválóak!

Tájékozódás könnyedén!

Az új város felfedezése néha körülményes tud lenni, esetleg el is tévedhetsz. A mobilinterneted korlátozva is lehet vagy egyszerűen csak nem szeretnéd, hogy lemerüljön az eszközöd? Nos, tudunk egy remek appot, a City Maps 2 Go-t, ami offline állapotban is irányt mutat! Mindez mellett a régi jól bevált kérdezősködés is bevállhat, de akár a két technikát ötvözheted is!

Utazós applikációk, amik megkönnyíthetik a nyaralást! - 2. kép

Rendszerezz és gondolkodj előre!

Az utazás előtt fontos, hogy mindent előre lecsekkolj, elintézz és pakolj össze! A rendszerezés az út előtt, alatt és után is időt spórolhat neked, ráadásul szervezettebb és átláthatóbb, aggódásmentes utat is jelenthet. A dolgaid csekkolására a Packpoint oldal tökéletes, ami jelzi még azt is, hogy az úticélod helyszínéhez milyen dolgokat érdemes magaddal vinned. Személyes teendők, az adminisztrálás intézkedésére pedig tökéletes a To do list oldal. Ide jegyzeteket, apróbb feladatokat véshetünk, ezáltal felpörgetve a produktivitásunkat.

Utazós applikációk, amik megkönnyíthetik a nyaralást! - 4. kép

2 hozzászólás

mokus84

2 éve, 11 hónapja és 20 napja

Airbnb-n kívül egyiket sem ismerem.

válasz erre

blondi

2 éve, 11 hónapja és 21 napja

Airbnb-t szoktam használni, nagyon jó házakat lehet találni.

válasz erre