11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

Utazás a babával? 5+1 hasznos tipp a megszokottakon felül!

2019. július 21.
5.2301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy babával utazni gyakran embert próbáló feladat, ez tény. Ugyanakkor nem lehetetlen, és ez is egy nagyon fontos tény! Nincs szükség másra hozzá, mint kellő kitartásra és türelemre, valamint természetesen megfelelő előkészületekre, hiszen ma már minden bababarát, a szupermarketek, a strandok, a szálláshelyek, így nincs miért aggódni. Ha viszont kezdők vagyunk a témában, akkor mégis érdemes lehet figyelembe venni néhány fontos dolgot, így például az alábbiakat, melyek nem a megszokott tanácsok közé sorolhatók.


1. Utazás sok megállóval!

A nyaralás során általában az utazást tűrik a legnehezebben a gyerekek. Hosszabb távra nyilván nem is tudunk menni velük, de azért egy 5-600 kilométert már egy egyéves babával is le lehet utazni, ha legalább 100-150 kilométerenként tartunk egy megállót, amikor mozoghat, feltöltődhet egy kicsit. Érdemes tehát így megtervezni előre az utat, ezáltal a megállókat, az utazást a nyaralás aktív részévé tenni.

Utazás a babával? 5+1 hasznos tipp a megszokottakon felül! - 2. kép

2. Legyen kéznél minden az autóban!

Hogy mi minden? Étel, ital alapvetően a legfontosabb, de ne felejtsünk el nasit se vinni, hiszen minden gyerek imádja a finomságokat, egy csomag ropival pedig akár fél órára is le tudjuk kötni őket. Gondoskodjunk nekik továbbá játékról, színezőről, könyvekről és olyan dolgokról, melyekkel elvan. Ha szereti a meséket, készítsünk be egy táblagépet, életmentő lehet, ha hosszabb időre leköti a gyereket.

3. Mindig gondoskodj újdonságokról!

Alapvetően ma már pár száz forintért lehet könyveket és játékokat vásárolni a baba számára, és mint köztudott, a babák imádják az újdonságokat, tehát jó előre szerezzünk be az oda- és a visszaútra is rengeteg játékot annak érdekében, hogy mindig tudjunk neki mutatni valami újat, ami elvonhatja a figyelmét a következő megállóig, sőt mi több, az sem kizárt, hogy egy-egy megálló így ki is maradhat.

4. Utazás éjjel vagy alvásidőben!

A nyaralást teljesen a baba köré kell felépíteni, akár tetszik, akár nem. Ez igaz az utazásra is, ezáltal próbáljuk meg alvásidőre tenni a kikapcsolódást, vagy teljes egészében éjszakára időzíteni, ha ugyanis szerencsénk van, ilyenkor a baba átalussza az egészet, amivel a 3-4 órás út könnyen leküzdhető lesz 2 óra alatt is.

Utazás a babával? 5+1 hasznos tipp a megszokottakon felül! - 3. kép

5. Tegyük otthonossá a szállást!

Legalábbis a baba számára. Vigyük el a kedvenc játékait, a lámpáját, az ágyneműit és minden olyan dolgot, ami szükséges lehet ahhoz, hogy a szálláshelyen is maximálisan otthon érezze magát a gyerek. Ez különösen az elalváskor nagyon fontos lesz, hiszen sokkal gyorsabban alkalmazkodik majd az új helyhez, és egyszerűbben megszokja majd a helyzetet, mintha csupa idegen dolog venné körbe.

+1. Ne boruljon a napirend!

Azért, mert nyaralás van, még nem jelenti azt, hogy tovább fenn lehet maradni és felborulhat a jól megszokott napirend. Csak és kizárólag magunkkal tolunk ki, és a saját pihenésünk sínyli meg ezt. A baba életébe rendszert kell vinni, méghozzá minél előbb, és ezt igyekezni kell tartani, ami neki is előnyös lesz, hiszen így válik kiegyensúlyozott, jó alvó babává, és így lesz majd a nyaralás során is teljesen kipihent.
2 hozzászólás

Gizus

5 éve, 6 napja

Nekünk ezzel sosem volt gond, mert jól viselte a gyerek a hosszabb utakat is.

válasz erre

bettike

5 éve, 6 napja

Érdemes alvás időben utazni a gyerekkel. Jobban fogja bírni és persze legyen kényelmes az ülése.

válasz erre