Hozzávalók:
5 db tojás fehérje
1 kávéskanál citromlé
250 g porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
1 teáskanál cukor
gránátalma-magok
málna
porcukor
Elkészítés:
Első lépésként kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 120-130 fokra. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a citromlével, majd hozzákeverjük adagonként a porcukrot és a keményítőt. Körülbelül 4-5 percig verni kell a habot, hogy fényes legyen és tényleg kemény.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a habot és egy kis mélyedést csinálunk a közepében, hogy sütés után oda tudjon kerülni a tejszínhab. Betoljuk a sütőbe és alacsony hőfokon szárítjuk. Addig sütjük, amíg a torta oldalán nem látunk repedéseket. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni.
Közben verjük fel a tejszínt a teáskanál cukorral és végül halmozzuk a torta közepére. Szórjuk meg gránátalma magokkal és málnával, végül egy kevés porcukorral.