10 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Ünnepi Pavlova torta

2019. december 16.
19.4301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazán habos, ropogós torta, amit az ünnepi asztalról nem szabad lefelejteni. A Pavlova habcsók tortát nem könnyű elkészíteni, de ha valakinek már van tapasztalata a habcsókkal, annak könnyen fog menni.


Hozzávalók:
5 db tojás fehérje
1 kávéskanál citromlé
250 g porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
1 teáskanál cukor
gránátalma-magok
málna
porcukor

Elkészítés:
Első lépésként kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 120-130 fokra. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a citromlével, majd hozzákeverjük adagonként a porcukrot és a keményítőt. Körülbelül 4-5 percig verni kell a habot, hogy fényes legyen és tényleg kemény.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a habot és egy kis mélyedést csinálunk a közepében, hogy sütés után oda tudjon kerülni a tejszínhab. Betoljuk a sütőbe és alacsony hőfokon szárítjuk. Addig sütjük, amíg a torta oldalán nem látunk repedéseket. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni.

Közben verjük fel a tejszínt a teáskanál cukorral és végül halmozzuk a torta közepére. Szórjuk meg gránátalma magokkal és málnával, végül egy kevés porcukorral.
2 hozzászólás

Mirjam

5 éve, 1 hónapja és 24 napja

Sosem sikerült eddig pavolva tortát csinálnom, mindig össze esett a hab.

válasz erre

Lili

5 éve, 1 hónapja és 25 napja

Azta mindenit de jól néz ki. meglepett smiley

válasz erre