27 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Ünnepi márványos kalács

2018. december 02.
8.7853
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem csak húsvétkor kell kalácsot sütni, sokan karácsonykor is előveszik kedvenc kalács receptüket. Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz isteni finom márványos, kakaós ünnepi kalácsot.


Hozzávalók:
200 g puha vaj
200 g cukor
1 csipet só
4 db tojás
300 g liszt
2 teáskanál sütőpor
8 evőkanál tej
15 g kakaópor
20 g cukor
3 evőkanál tej

Elkészítés:
A puha vajat, a cukrot és a csipet sót tegyük egy tálba és kezdjük el habosra összekeverni. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet és a 8 evőkanál tejet. A tészta háromnegyedét tegyük félre, a másik feléhez keverjük hozzá a kakaóport, a cukrot és a maradék tejet.

A félretett tészta felét egy kivajazott téglalap vagy akár kisebb torta formába öntjük, ezután mehet rá a kakaós rész és végül ismét a világos rész. Egy villával vagy késsel kicsit keverjük össze a krémet. 175 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, vagy tűpróbáig.
1 hozzászólás

regeena

7 éve, 24 napja

Ohh de szeretem az ilyet lekvárral.

válasz erre