18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Újhagymás, mogyorós sült rizs

2017. augusztus 29.
8.8971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Dobd fel az ebédet egy kis különleges sült rizzsel. Hamar össze lehet dobni és bármilyen húsételhez kiváló, de távol-keleti ételek mellé a legjobb. Magában is nagyon szuper íze van.


Hozzávalók:
350 g jázmin vagy basmati rizs
1 evőkanál földimogyoró olaj
1 teáskanál reszelt gyömbér
4 szál új hagyma
150 g szójabab
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
1 marék pörkölt földimogyoró

Elkészítés:
A rizst beletesszük egy nagyobb lábosba és öntünk alá 900 ml vizet és megsózzuk. Lefedve hagyjuk teljesen megpuhulni, időnként keverjük meg, nehogy leragadjon. 10 perc főzés után lekapcsoljuk alatta a tűzet és lefedve pihentessük 5 percig.

Egy nagy wokban melegítsünk olajat, majd az újhagyma fehér részét és a reszelt gyömbért pirítsuk meg benne. Ha megpuhult, mehet bele a szójabab és a rizs is. Ráöntjük a szójaszószt és a szezámolajat, majd 2-3 percig pirítjuk. Tálalás előtt szórjuk rá az újhagyma zöld részeit és az apróra vágott földimogyorót.
2 hozzászólás

Carrie

7 éve, 3 hónapja és 23 napja

Kínait mindig veszekmosolygó smiley

válasz erre

Tekla

7 éve, 3 hónapja és 23 napja

A sima rizst tényleg jól feldobja.

válasz erre