Hozzávalók:
350 g jázmin vagy basmati rizs
1 evőkanál földimogyoró olaj
1 teáskanál reszelt gyömbér
4 szál új hagyma
150 g szójabab
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
1 marék pörkölt földimogyoró
Elkészítés:
A rizst beletesszük egy nagyobb lábosba és öntünk alá 900 ml vizet és megsózzuk. Lefedve hagyjuk teljesen megpuhulni, időnként keverjük meg, nehogy leragadjon. 10 perc főzés után lekapcsoljuk alatta a tűzet és lefedve pihentessük 5 percig.
Egy nagy wokban melegítsünk olajat, majd az újhagyma fehér részét és a reszelt gyömbért pirítsuk meg benne. Ha megpuhult, mehet bele a szójabab és a rizs is. Ráöntjük a szójaszószt és a szezámolajat, majd 2-3 percig pirítjuk. Tálalás előtt szórjuk rá az újhagyma zöld részeit és az apróra vágott földimogyorót.