Ha már itt a burgonya szezonja, akkor mindenképpen érdemes belőle egy finom, krémes levest készíteni. Hamar össze lehet dobni az alábbi receptet és biztosan mindenkinek ízleni fog a családban.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 evőkanál vaj
1 csokor újhagyma
5 pohár víz vagy zöldségleves
Só, bors
kevés petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát vágjuk össze és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután a vajon pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát, közben sóval és borssal szórjuk meg. Öntsük fel vízzel vagy leveslével és kezdjük el főzni. Alacsony lángon 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát.
Ezután egy turmixgéppel pürésítsük a levest, majd ha még kell, akkor adjunk hozzá vizet, sót és borsot. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.