18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Újhagymás burgonyaleves

2017. szeptember 27.
8.6861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már itt a burgonya szezonja, akkor mindenképpen érdemes belőle egy finom, krémes levest készíteni. Hamar össze lehet dobni az alábbi receptet és biztosan mindenkinek ízleni fog a családban.


Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 evőkanál vaj
1 csokor újhagyma
5 pohár víz vagy zöldségleves
Só, bors
kevés petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát vágjuk össze és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután a vajon pároljuk meg a karikákra vágott újhagymát, közben sóval és borssal szórjuk meg. Öntsük fel vízzel vagy leveslével és kezdjük el főzni. Alacsony lángon 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát.

Ezután egy turmixgéppel pürésítsük a levest, majd ha még kell, akkor adjunk hozzá vizet, sót és borsot. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
nincs még hozzászólás