27 °C
erős felhőzet
2024. július 22., hétfő
Magdolna

Újévi fogadalom a szépségedért? Idén ilyen is legyen!

2019. január 13.
7.5431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár lassan két teljes hét eltelt már az új esztendőből, azonban biztosan sokan vannak, akik még mindig nem tettek semmiféle fogadalmat sem. Aggodalomra semmi ok, még egyáltalán nincs késő hozzá, azonban ha ötleted sincs arra vonatkozólag, hogy min kellene változtatnod, akkor idén változtass valami rendhagyó dolgon, ezáltal a szépséged érdekében tegyél fogadalmakat. Ehhez szeretnénk segíteni az alábbi hasznos tanácsokkal!


Hidratálás mindenek felett

A test megfelelő külső és belső hidratációja egyaránt jó hatást gyakorol a szépségünkre és a belső egészségünkre egyaránt. Több liter folyadék elfogyasztásával ugyanis felgyorsul az anyagcsere, erősödik az immunrendszer, mindez pedig a bőröd rugalmasságán és puhaságán is meglátszik majd. Ezt ráadásul tovább erősítheted abban az esetben, ha a bőrödet kívülről is hidratálni kezded, ami főleg a téli időszakban jelentős segítség, de nyáron sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha szép bőrt és mínusz kilókat akarsz idén, ezt fogadd meg!


A pihenés a szépség legfontosabb forrása

Rengetegen egész évben hajtanak és mennek, miközben egyáltalán nem törődnek azzal, hogy pihenjenek is egy kicsikét, márpedig a pihenés alapvető fontossággal bír szervezetünk és szépségünk kapcsán egyaránt. A pihenés során ugyanis szervezetünk méregteleníti magát, oldja a stresszt, vagyis egy rakás olyan dolog történik gyakorlatilag láthatatlanul, ami később hozzásegít minket ahhoz, hogy akár smink nélkül is ragyogóan fessünk. A problémás bőr, a táskás szemek vagy a kis ráncok határozottan a kevés pihenésre vezethetők vissza, így idén aludj többet és vegyél ki több szabadságot, ha pedig van időd, kezdj el jógázni.

Radírozd és tisztítsd az arcod

A szép arc alapvetően határozza meg a megjelenésünket, ezáltal idén fogadd meg, hogy sokkal több időt töltesz annak ápolásával. Ez alapvető fontosságú, hiszen az arcon lerakódott szennyeződések hozzájárulnak a bőr kiszáradásához és ráncosodásához. Magyarul a sminket mindig mosd le magadról, éjszakára használj megfelelő krémeket, és arcradírt amilyen sokszor csak tudsz, hiszen ez alapvető fontosságú a szép arcbőrhöz. Mindezt főleg alvás előtt érdemes megtenni, hiszen ilyenkor regenerálódik leginkább a bőr.


Táplálkozz egészségesen

Bár általános egészségünk miatt sem elhanyagolható az egészséges táplálkozás fontossága, ugyanakkor a megfelelő ételek szervezetbe juttatása is nagyban hozzájárul a külső szépséghez. Ügyeljünk tehát arra, hogy minél kevesebb gyorsételt, minimális zsírt és cukrot fogyasszunk, és a lehető legtöbb zöldséget és gyümölcsöt együk, hiszen ezekkel rengeteg olyan alapvető vitamin és ásványi anyag jut a szervezetünkbe, melyek később hozzájárulnak ahhoz, hogy egyenesen sugározzunk.
1 hozzászólás

Gizus

6 éve,

Járok kozmetikushoz az mindig rendbe teszi.

válasz erre