Hozzávalók:
185 g quinoa
350 ml víz
2 gerezd fokhagyma
60 ml olívaolaj
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál fehérborecet
2-3 közepes méretű uborka
1 kis csokor retek
kevés friss mentalevél
friss kapor
110 g feta sajt
só, bors
Elkészítés:
A quinoát öblítsük át tiszta vízzel, majd tegyük egy edénybe. Öntsük fel a vízzel és szórjuk meg sóval. Főzzük meg a quinoát, amíg teljesen megpuhul. Ha elkészült, akkor tegyük félre és hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a zúzott fokhagymát, az olajat, a fehérborecetet, a citromlevet keverjük össze egy tálkában adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot.
Az uborkát vágjuk össze kisebb darabokra, a retket pedig karikákra. A kaprot és a mentát szintén apróra vágjuk össze. Végül állítsuk össze a salátát. A quinoához adjuk a zöldségeket és a fűszereket, valamint meglocsoljuk a fokhagymás szósszal. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot.