25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Uborkás quinoa saláta

2022. március 13.
66.1240
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egészséges és nagyon egyszerű quinoa saláta, melyhez tavaszi zöldségeket használunk. Húsokhoz kiváló köretnek is, de akár önmagában is lehet fogyasztani.


Hozzávalók:
185 g quinoa
350 ml víz
2 gerezd fokhagyma
60 ml olívaolaj
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál fehérborecet
2-3 közepes méretű uborka
1 kis csokor retek
kevés friss mentalevél
friss kapor
110 g feta sajt
só, bors

Elkészítés:
A quinoát öblítsük át tiszta vízzel, majd tegyük egy edénybe. Öntsük fel a vízzel és szórjuk meg sóval. Főzzük meg a quinoát, amíg teljesen megpuhul. Ha elkészült, akkor tegyük félre és hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a zúzott fokhagymát, az olajat, a fehérborecetet, a citromlevet keverjük össze egy tálkában adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot.

Az uborkát vágjuk össze kisebb darabokra, a retket pedig karikákra. A kaprot és a mentát szintén apróra vágjuk össze. Végül állítsuk össze a salátát. A quinoához adjuk a zöldségeket és a fűszereket, valamint meglocsoljuk a fokhagymás szósszal. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot.
nincs még hozzászólás