33 °C
tiszta égbolt
2025. július 01., kedd
Tihamér, Annamária

Uborkás limonádé

2014. július 17.
2.4821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a híres uborkás limonádé lesz, mivel sokatok lehet nem ismeri ezt a fajta italt, ezért megmutatjuk, hogyan készítsétek el. Sima flakonokban is elkészíthetitek, így akár magatokkal is vihetitek az irodába vagy futáshoz.
 


Hozzávalók:
100 g kígyó uborka
3 db citrom
2 evőkanál xilit
7-8 dl hideg szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:
Az uborkát vágjuk kisebb kockákra és egy turmixgép segítségével pürésítjük, majd egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk, így kapunk egy kevés uborkavizet. A citromokat facsarjuk ki egy tálba és figyeljünk a magokra, hogy ne kerüljön bele.

Az édesítőt oldjuk fel a citromlében. Egy nagyobb kancsóban keverjük össze a citromlét és az uborkavizet, majd engedjük fel az ásványvízzel. Jól keverjük el és rakjunk a limonádéba néhány karika uborkát és citromot. Hűtsük jól le és tegyünk bele jégkockát is.
4 hozzászólás

kpal

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Ha jól tudom segíti a fogyást ,gyorsítja az anyagcserét.

válasz erre

Babóca

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Nyami! mosolygó smiley Szerintem xilit helyett cukrot is használhatunk, meg mézet is. Gondolom édesítés szempontjából mindegy mit használunk.

válasz erre

Kicsi

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Xilit helyett nem lehet méz?

válasz erre

krisztike

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Elég merész italnak tűnik...röhögő smiley

válasz erre