5 °C
tiszta égbolt
2024. december 01., vasárnap
Elza

Uborkás limonádé

2014. július 17.
2.4261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a híres uborkás limonádé lesz, mivel sokatok lehet nem ismeri ezt a fajta italt, ezért megmutatjuk, hogyan készítsétek el. Sima flakonokban is elkészíthetitek, így akár magatokkal is vihetitek az irodába vagy futáshoz.


Hozzávalók:
100 g kígyó uborka
3 db citrom
2 evőkanál xilit
7-8 dl hideg szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:
Az uborkát vágjuk kisebb kockákra és egy turmixgép segítségével pürésítjük, majd egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk, így kapunk egy kevés uborkavizet. A citromokat facsarjuk ki egy tálba és figyeljünk a magokra, hogy ne kerüljön bele.

Az édesítőt oldjuk fel a citromlében. Egy nagyobb kancsóban keverjük össze a citromlét és az uborkavizet, majd engedjük fel az ásványvízzel. Jól keverjük el és rakjunk a limonádéba néhány karika uborkát és citromot. Hűtsük jól le és tegyünk bele jégkockát is.
4 hozzászólás

kpal

11 éve, 3 hónapja és 9 napja

Ha jól tudom segíti a fogyást ,gyorsítja az anyagcserét.

válasz erre

Babóca

11 éve, 3 hónapja és 10 napja

Nyami! mosolygó smiley Szerintem xilit helyett cukrot is használhatunk, meg mézet is. Gondolom édesítés szempontjából mindegy mit használunk.

válasz erre

Kicsi

11 éve, 3 hónapja és 10 napja

Xilit helyett nem lehet méz?

válasz erre

krisztike

11 éve, 3 hónapja és 10 napja

Elég merész italnak tűnik...röhögő smiley

válasz erre