1 °C
tiszta égbolt
2025. március 18., kedd
Sándor, Ede

Uborkaleves

2014. május 31.
2.4191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy isteni vegetáriánus étel receptjét mutatjuk meg nektek, mégpedig a hideg uborkalevesét. Egyszerű az elkészítése, nem hizlal, ugyanis kevés kalóriát tartalmaz.


Hozzávalók:
25 dkg uborka
2 dl natúr joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
só, fehérbors
citromlé
kapor
ásványvíz

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk és apróra lereszeljük. Egy tálba beletesszük és összekeverjük a sóval és a fokhagymával, majd állni hagyjuk körülbelül 20 percig.

Ezután belekeverjük a joghurtot vagy tejfölt, majd felengedjük annyi ásványvízzel, amennyire sűrűre akarjuk csinálni. Minél sűrűbb, annál kevesebb vizet teszünk bele. Végül pedig ízesítjük a levest a citromlével és a kaporral. Tálalásig hűtőben tároljuk. Aki szeretné, az tálaláskor egy szem paradicsomot felkockázhat és beleteheti a levesbe.
5 hozzászólás

banojne

11 éve, 8 hónapja és 14 napja

Szoktam csinálni, nagyon jó ilyenkor a melegben. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 8 hónapja és 24 napja

Imádom az uborkát, úgyhogy ezt is fogom. mosolygó smiley

válasz erre

bonita

11 éve, 8 hónapja és 24 napja

Nem lehet rossz. Nyáron biztos jól fog esni.

válasz erre

Sandy

11 éve, 8 hónapja és 24 napja

Guszta (NEM!röhögő smiley)!mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 8 hónapja és 24 napja

Ezt így első látásra... Kihagynám! röhögő smiley

válasz erre