22 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Uborkaleves

2014. május 31.
2.4521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy isteni vegetáriánus étel receptjét mutatjuk meg nektek, mégpedig a hideg uborkalevesét. Egyszerű az elkészítése, nem hizlal, ugyanis kevés kalóriát tartalmaz.
 


Hozzávalók:
25 dkg uborka
2 dl natúr joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
só, fehérbors
citromlé
kapor
ásványvíz

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk és apróra lereszeljük. Egy tálba beletesszük és összekeverjük a sóval és a fokhagymával, majd állni hagyjuk körülbelül 20 percig.

Ezután belekeverjük a joghurtot vagy tejfölt, majd felengedjük annyi ásványvízzel, amennyire sűrűre akarjuk csinálni. Minél sűrűbb, annál kevesebb vizet teszünk bele. Végül pedig ízesítjük a levest a citromlével és a kaporral. Tálalásig hűtőben tároljuk. Aki szeretné, az tálaláskor egy szem paradicsomot felkockázhat és beleteheti a levesbe.
5 hozzászólás

banojne

12 éve, 2 napja

Szoktam csinálni, nagyon jó ilyenkor a melegben. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

12 éve, 12 napja

Imádom az uborkát, úgyhogy ezt is fogom. mosolygó smiley

válasz erre

bonita

12 éve, 12 napja

Nem lehet rossz. Nyáron biztos jól fog esni.

válasz erre

Sandy

12 éve, 12 napja

Guszta (NEM!röhögő smiley)!mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

12 éve, 12 napja

Ezt így első látásra... Kihagynám! röhögő smiley

válasz erre