Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya
1 db uborka
1 db lilahagyma
4 dl görög joghurt
1/4 teáskanál citromhéj
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál víz
friss kapor
só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd vágjuk össze tetszés szerinti méretre. Ezt követően egy nagyobb edénybe tegyük bele, adjunk hozzá vizet és sót, majd főzzük puhára a burgonyát. Közben elkészítjük a szószt, ehhez egy nagy tálba tegyük bele a joghurtot, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az olajat, a vizet és a fűszereket. Alaposan keverjük el és ha kell még ízesíteni tegyük meg.
Az uborkát és a hagymát vágjuk össze, majd a kihűlt burgonyával együtt adjuk a szószhoz. Keverjük össze és tegyük a hűtőbe néhány órára.