3 °C
borús égbolt
2025. január 24., péntek
Timót

Túróval töltött gomba

2022. április 10.
63.9521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető vegetáriánus étel, melyet egészen biztosan kedvelni fog a család. Válasszunk nagyobb fejű gombafejeket, hogy könnyebb legyen megtölteni őket.


Hozzávalók:
8 db gomba
250 g zsírszegény túró
2-3 gerezd fokhagyma
fél fej lila hagyma
reszelt sajt
só, bors
olívaolaj
friss petrezselyem

Elkészítés:
A gombafejeket tisztítsuk meg, vágjuk ki a belsejüket. Két darabot vágjunk össze apróra és tegyük félre. Egy tepsire tegyük rá a hat darab gombát, szórjuk meg sóval, borssal és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. A hagymát és a fokhagymát vágjuk össze apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Adjuk hozzá az összevágott gombát és pároljuk meg.

Amikor már puha a gomba, adjuk hozzá a túrót és keverjük el. Szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint sóval, borssal szórjuk meg. Amint összeállt a töltelék, töltsük meg a gombafejeket vele és szórjuk meg sajttal.

Végül előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Érdemes az utolsó 5 percben grill fokozatra kapcsolni.
2 hozzászólás

csillucs

3 éve, 10 napja

Tetszik. Vega napokra jó ötlet.

válasz erre

EszterSzabadkai

3 éve, 10 napja

Ez jó recept. Jó kis vega. mosolygó smiley

válasz erre