Lassan itt a farsangi szezon, melynek egyik fő hozzávalója a fánk. Az egyik legegyszerűbb fűnk, a túrós csörögefánk, amit bárki könnyedén elkészíthet, csupán néhány hozzávaló szükséges.
Hozzávalók:
250 g finomliszt
só ízlés szerint
1 evőkanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
300 g tehéntúró
2 db tojás
5 dl napraforgó olaj
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát. A túrót egy másik tálba tesszük és egy villával összetörjük. A túróhoz hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tojást. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
Ezután a tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd egy késsel vagy egy pizzavágóval rombuszokat vágunk a tésztából és mindegyik közepén egy bevágást ejtünk. A rombusz felső részét megcsavarjuk. Végül bő forró olajban kisütjük a fánkokat. Lekvárral és porcukorral kínáljuk.
Fotó: agroforum.hu