Hozzávalók:
600 g csirkecomb darálva
150 g túró
2 szép tojás
2-3 gerezd fokhagyma
egy kevés rozmaring
kevés zsemlemorzsa
30 g vaj
4 dl tejszín
só, bors
Elkészítés:
Először vegyünk elő egy nagy keverőtálat, majd tegyük bele a darált csirkehúst. A túrót törjük össze egy villa segítségével és adjuk a húshoz. A tojást a keverékhez adjuk és a fűszerekkel ízesítünk. Jól összedolgozzuk a masszát és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható húsmasszát kapjunk.
Vizezzük be a kezünket és gyúrjunk egyforma gombócokat a masszából. Körülbelül 12 db fog kijönni ekkora mennyiségből. Egy kivajazott tepsibe tesszük a húsgolyókat és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük őket. Ha letelt a 15 perc, akkor vegyük ki és sózott tejszínnel locsoljuk meg a gombócokat. Ezután még visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük a húsokat.
Salátával, tésztával vagy rizzsel tálaljuk. Aki fogyókúrázik, az inkább a salátát válassza.