Hozzávalók:
500 g tehéntúró
4 tojás
3 evőkanál búzadara
1 púpozott evőkanál finomliszt
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
50 g vaj
1 citrom héja
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét és a tojássárgákhoz keverjük hozzá a cukrot. Ezután mehet bele a túró, a búzadara, a liszt, a vaníliás cukor, a tejföl, a citromhéj és a vaj. Jól összedolgozzuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan keverjük a habot a túrós masszához, hogy egy könnyed tésztát kapjunk.
Egy kisebb tepsit vajazzunk ki, lisztezzük be és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, ezután kivesszük és összetördeljük. Majd visszatoljuk és aranybarnára sütjük. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.