Hozzávalók:
300 g liszt
1,5 dl tej
1 darab tojás + 1 a kenéshez
25 g olvasztott vaj
2 evőkanál cukor
1 csipet só
fél zacskó porélesztő
250 g túró
2 darab tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk kevés cukorral az élesztőt. Közben egy tálba tesszük a lisztet, a sót, az egy darab tojást és a maradék cukrot. Beleöntjük a felfutott élesztőt és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk. A tésztát ezután egy órát kelesztjük. Közben a túrótölteléket is összekeverjük. Ehhez a túrót összetörjük egy villával, a tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgát a tojáshoz adjuk, a fehérjét pedig habbá verjük. A túróhoz adjuk még a citromhéjat, a cukrot, a búzadarát és a vanília kivonatot. Végül hozzáforgatjuk a felvert habot. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és négyzet alakban kivágjuk. Megtöltjük a túróval és a tészta sarkait összecsípjük. Ezután megkenjük egy felvert tojással.
Végül 180 fokra felmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a túrós táskákat. Ízlés szerint a túróhoz mazsolát is lehet keverni.