18 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Túrógombóc

2014. február 19.
2.1111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy klasszikus édesség a mai receptünk, melyet már nagymamáink is készítettek a férjeiknek és a gyermekeiknek. A könnyű desszertet akár főételként is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
500 g túró
2 tojás
6 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
csipet só
2 evőkanál olaj
100 g zsemlemorzsa
porcukor
tejföl

Elkészítés:
Első lépésként a túrót szitáljuk át jó alaposan, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a cukrot és a csipet sót, jól összedolgozzuk és fél órát állni hagyjuk. Tegyünk oda egy nagy lábosban sós vizet, majd kezdjünk el gombócokat készíteni a túrós masszából.

Közepes lángon, körülbelül 5 percig főjenek a gombócok. Szűrjük le őket és az olajon megpirított zsemlemorzsában forgassuk meg a túrógombócokat. Porcukorral meghintve, tejföllel leöntve tálaljuk. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
6 hozzászólás

vyck66

11 éve, 3 hónapja és 3 napja

én is így szoktam készíteni

válasz erre

hemberender

11 éve, 6 hónapja

Örök kedvenc!

válasz erre

krisztike

11 éve, 6 hónapja

Mindig csak gyorsfagyasztottat ettem eddig! Klassz recept, kipróbálom!

válasz erre

Mirjam

11 éve, 6 hónapja

mosolygó smiley Én is szeretem nagyon. Igazi klasszikus finomság.

válasz erre

Enci

11 éve, 6 hónapja

De rég ettem és de jól néz ki a képen! mosolygó smiley Nyamiii

válasz erre

Linda

11 éve, 6 hónapja

Szeretem, anyukám szokott készíteni. mosolygó smiley

válasz erre