0 °C
borús égbolt
2023. december 11., hétfő
Árpád

Túrógombóc

2014. február 19.
2.0361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy klasszikus édesség a mai receptünk, melyet már nagymamáink is készítettek a férjeiknek és a gyermekeiknek. A könnyű desszertet akár főételként is fogyaszthatjuk.
 


Hozzávalók:
500 g túró
2 tojás
6 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
csipet só
2 evőkanál olaj
100 g zsemlemorzsa
porcukor
tejföl

Elkészítés:
Első lépésként a túrót szitáljuk át jó alaposan, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a cukrot és a csipet sót, jól összedolgozzuk és fél órát állni hagyjuk. Tegyünk oda egy nagy lábosban sós vizet, majd kezdjünk el gombócokat készíteni a túrós masszából.

Közepes lángon, körülbelül 5 percig főjenek a gombócok. Szűrjük le őket és az olajon megpirított zsemlemorzsában forgassuk meg a túrógombócokat. Porcukorral meghintve, tejföllel leöntve tálaljuk. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
6 hozzászólás

vyck66

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

én is így szoktam készíteni

válasz erre

hemberender

10 éve, 7 hónapja és 25 napja

Örök kedvenc!

válasz erre

krisztike

10 éve, 7 hónapja és 25 napja

Mindig csak gyorsfagyasztottat ettem eddig! Klassz recept, kipróbálom!

válasz erre

Mirjam

10 éve, 7 hónapja és 25 napja

Én is szeretem nagyon. Igazi klasszikus finomság.

válasz erre

Enci

10 éve, 7 hónapja és 25 napja

De rég ettem és de jól néz ki a képen! Nyamiii

válasz erre

Linda

10 éve, 7 hónapja és 25 napja

Szeretem, anyukám szokott készíteni.

válasz erre