34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Tudtad, hogy ezekkel a rossz szokásokkal elrontod az egész napodat?

2020. január 22.
15.9251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Mindenkinek nehezen indul minden egyes napja még akkor is, ha sikerült legalább 8 órát pihennie. Aki mást mond, az rendszerint hazudik. Nyilván vannak napok, amikor ezért vagy azért szívesebben felkelünk vagy vidámabban ébredünk, azonban nagyon gyakran mi magunk rontjuk el az egész indítást egy-egy rossz szokással. Még nagyobb a baj, ha képtelenek vagyunk felismerni ezeket a szokásokat, hiszen így gyakorlatilag több hónapunkat és évünket megpecsételhetjük előre.
Már az ébresztőd is pokolba kerget

Talán hihetetlennek tűnik a dolog, de az ébresztőd hangja alapjaiban meghatározza, hogy milyen lesz aznap a hangulatunk. Egy ijesztő, disszonáns, túl hangos vagy nem a stílusunknak megfelelő ébresztő garantáltan rányomja a bélyegét az ébredésünkre, és megnyugodhatsz: a "bal lábbal kelt fel" kifejezés egyáltalán nem légből kapott, a valóság, a gyakorlat ihlette, hiszen ha valaki rosszul kel, akkor az egész napja meg lett pecsételve. A legjobb ébresztők azok, melyek kellemesen dallamosak, folyamatosan erősödnek, jellemzően zongorára vagy gitárra, esetleg más kellemes húros hangszerekre épülnek. Próbáld ki, csoda lesz!

Már reggel teletömöd a hasadat

Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy úr, és vacsorázz úgy, mint egy koldus. Ismerős mondás lehet sokaknak, valahol van is igazságtartalma, azonban sokan félreértik, és úgy vélik, hogy reggelire bármit, sőt bármilyen mennyiségben magukba tömhetnek. Jöhet a szalonna, a sonka, a tojás, mehet mellé két nagy szelet kenyér, és garantáltan kibírjuk ebédig evés nélkül. Ez egyrészt nem igaz, másrészt gyakorlatilag ezzel olyan sok kalóriát beviszünk a szervezetünkbe, hogy aznap már semmi mást nem ehetnénk. Arról nem is beszélve, hogy néhány órán keresztül garantált puffadás és hasfeszülés vár majd rád! Persze az sem jobb, ha ezzel ellentétben inkább semmit sem veszünk magunkhoz...


A Facebook az első

A Facebook és a többi közösségi oldal annyira meghatározzák mindennapjainkat, hogy sokan már ébredés után azonnal felnéznek, hogy mi történhetett éjszaka. Ezzel egy vagon információ zúdul az emberre - többnyire negatívak - melyek alapvetően rányomják a bélyegüket a napunkra, miközben az instant késés is azonnal garantált lesz. A Facebook ugyanis egy igazi időrabló, ha felnézünk, azonnal elment tíz perc, ha valakivel beszélgetünk, elment újabb tíz perc, és máris be kéne hoznunk egy 20 perces kiesést, hogy ne késsünk el a munkából.

Rögtön a munka

A reggeli ébredés után fél óráig az emberi agy még nem képes száz százalékon üzemelni, ezért bármihez is fogunk, az egyrészt befolyásolja a napunkat, másrészt biztosan nem tudunk majd teljes emberként hozzáállni. Márpedig sokan mit csinálnak? Ébredés után kézbe a telefon, jöhetnek az e-mailek, a munkahelyi nyavalyák. Nincs tehát igazán nyugodt reggel, azonnal stressz, pörgés, megoldandó problémák várnak ránk, amit fontos lenne megelőzni, hiszen ezzel hosszabb távon csak árthatunk magunknak.
nincs még hozzászólás