Hozzávalók:
250 g étcsokoládé
2 evőkanál vaj
150 g cukrászhab
kevés cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 evőkanál amarettó likőr
150 g tört mogyoró
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasba tesszük a vajat, a cukrászhabot, a cukrot és a likőrt, majd elkezdjük vízgőz felett melegíteni. Apránként beledobáljuk a csokoládét és hagyjuk, hogy teljesen elolvadjon benne. Közben vegyük le a vízgőzről és kevergessük, míg egynemű nem lesz.
Ezt követően tegyük hűtőbe és várjunk 1-1,5 órát, míg megdermed a csokis krém. A mogyorót egy tálba tesszük és vizes kézzel kisebb golyókat formázunk a trüffelből, amiket aztán mogyoróba teszünk. Mogyoró helyett bármi mást is használhatunk.