19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Trouchia

2015. október 10.
2.7771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy finom és egyszerű francia étel receptjét mutatjuk meg. A trouchia hasonlít a lepényhez, de ez lényegében csak tojásból és még pár hozzávalóból áll. Reggeliként nagyon érdemes fogyasztani, a tojás lassan szívódik fel.


Hozzávalók:
500 g mángold
7 db tojás
fél csokor petrezselyem
6 dkg parmezán sajt
1 marék mazsola
só, bors
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Első lépésként a mángoldot mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk ki az eres részét és tépkedjük szét. Egy evőkanál olívaolajat felforrósítunk a serpenyőben és beletesszük a mángoldot. Kis lángon addig főzzük, míg össze nem esik. Ha megvan, akkor kivesszük a serpenyőből és kitöröljük azt.

A tojásokat verjük fel és sóval, borssal ízesítsük, a parmezánt szórjuk bele. Szórjuk a tojásba a mángoldot, az apróra vágott petrezselymet és a mazsolát. Egy serpenyőben ismét olívaolajat hevítünk, beleöntjük a masszát és mindkét oldalát megsütjük.

Végül megszórjuk még parmezánnal.
7 hozzászólás

dgabriella

9 éve, 8 hónapja és 18 napja

Nagyon tetszika recept, biztosan ízletes kipróbálom majd

válasz erre

bessyke

9 éve, 8 hónapja és 18 napja

Sosem hallottam róla,de szívesen megkóstolnám ! mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

9 éve, 8 hónapja és 18 napja

Biztos finom mosolygó smiley

válasz erre

Baluu26

9 éve, 8 hónapja és 19 napja

Hát nem tudom elég furcsán néz ki,de persze attól lehet hogy finom!

válasz erre

Mirjam

9 éve, 8 hónapja és 19 napja

De jól néz ki.

válasz erre

timcsi66

9 éve, 8 hónapja és 19 napja

Még sosem ettem mángoldot, de én biztos hogy mazsolát nem tennék bele..

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 8 hónapja és 19 napja

De érdekes neve van.

válasz erre