1 °C
tiszta égbolt
2025. január 13., hétfő
Veronika

Trouchia

2015. október 10.
2.8241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy finom és egyszerű francia étel receptjét mutatjuk meg. A trouchia hasonlít a lepényhez, de ez lényegében csak tojásból és még pár hozzávalóból áll. Reggeliként nagyon érdemes fogyasztani, a tojás lassan szívódik fel.


Hozzávalók:
500 g mángold
7 db tojás
fél csokor petrezselyem
6 dkg parmezán sajt
1 marék mazsola
só, bors
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Első lépésként a mángoldot mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk ki az eres részét és tépkedjük szét. Egy evőkanál olívaolajat felforrósítunk a serpenyőben és beletesszük a mángoldot. Kis lángon addig főzzük, míg össze nem esik. Ha megvan, akkor kivesszük a serpenyőből és kitöröljük azt.

A tojásokat verjük fel és sóval, borssal ízesítsük, a parmezánt szórjuk bele. Szórjuk a tojásba a mángoldot, az apróra vágott petrezselymet és a mazsolát. Egy serpenyőben ismét olívaolajat hevítünk, beleöntjük a masszát és mindkét oldalát megsütjük.

Végül megszórjuk még parmezánnal.
7 hozzászólás

dgabriella

10 éve, 21 napja

Nagyon tetszika recept, biztosan ízletes kipróbálom majd

válasz erre

bessyke

10 éve, 21 napja

Sosem hallottam róla,de szívesen megkóstolnám ! mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

10 éve, 21 napja

Biztos finom mosolygó smiley

válasz erre

Baluu26

10 éve, 22 napja

Hát nem tudom elég furcsán néz ki,de persze attól lehet hogy finom!

válasz erre

Mirjam

10 éve, 22 napja

De jól néz ki.

válasz erre

timcsi66

10 éve, 22 napja

Még sosem ettem mángoldot, de én biztos hogy mazsolát nem tennék bele..

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 22 napja

De érdekes neve van.

válasz erre