20 °C
erős felhőzet
2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Tripolszky Annával, a Disney100 - A koncert est háziasszonyával beszélgettünk

Szponzorált tartalom
2023. október 09.
78.1851
Már nem kell sokat várni, ugyanis október 15-én Budapesten, a Sportarénában felcsendülnek az idén 100 éves Disney stúdió legismertebb dalai, köztük olyan klasszikusokkal, mint például a Szépség és a Szörnyeteg, az Aladdin vagy éppen a Star Wars. Az est háziasszonya Tripolszky Anna nemrégiben mesélt a koncerttel, valamint a Disneyvel való kapcsolatáról egy rövid interjúban.
 


Milyen volt az első reakciód, amikor megtudtad, hogy a Disney100 koncert háziasszonya leszel?

Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy belőlem is Disney hercegnő váljon! Amikor megtudtam, hogy kiválasztottak, egyből ez jutott eszembe, hogy elképesztő, ez most valóra válik. Én abban hiszek, hogy bármi teljesülhet, amit el merünk képzelni. Ez nem közhely, hanem a vonzás törvénye!
Inspirál, erőt ad ez a lehetőség, úgy fogom fel, mintha én is egy mese részesévé válnék. Ugyanakkor izgulok is, hiszen nagy felelősség, hogy több ezer embernek adjak át fontos üzeneteket.

Melyik Disney karakter vagy film érintett meg a legjobban számodra, és miért?

Nem vagyok sírós típus. Viszont annyi érzelem van a Disney mesékben, hogy múlt héten újra néztem például a Szépség és a Szörnyeteget és bizony megkönnyeztem, amikor a Szörnyeteg elengedte a kastélyból Belle-t. Felnőttként teljesen más üzenetekre ébresztenek rá a Disney mesék és sok fontos és alapvető értéket közvetítenek. A legtöbb filmben megjelenik a szeretet, összetartás és az emberi kapcsolatok fontossága.

Milyen érzésekkel tekintesz vissza azokra az időkre, amikor gyerekként a Disney mesék világában merültél el?

Nagyon érdekes, hogy Ariel volt a kedvenc Disney hercegnőm kiskoromban, vele tudtam leginkább azonosulni és felnőttként is az ő karakterjegyei határoznak meg, mert kíváncsi, merész, kalandvágyó típus vagyok, és ahogy a Kishableány én is azt vallom, hogy az önmegvalósítás és a vágyak életre keltése fontos az életben.

Tripolszky Annával, a Disney100 - A koncert est háziasszonyával beszélgettünk - 2. kép

Milyen emlékek és tapasztalatok kapcsolódnak hozzád a Disney zenéihez?

Gyerekkoromban sokat énekeltem Disney dalokat, például az Aladdinból 'Egy új élmény' című dalt máig tökéletesen fel tudom idézni. Én az est műsorvezetőjeként nem fogok énekelni, azt meghagyom azoknak a nagyszerű énekeseknek, akiket majd hallhatnak és láthatnak. De a felkészülés alatt annyi dalt újra hallgattam, hogy otthon folyton azon kapom magam, hogy énekelek. Ez is mutatja, hogy teljes Disney lázban égek és újra annak a kislánynak érzem magam, aki kiskorában minden Disney dalt kívülről fújt.

Milyen egyediséget hoz a Disney100 koncert az eddigi munkásságodhoz képest?

Egy kreatív, nemzetközi produkció részesévé válni már önmagában nagyon izgalmas feladat. És nem kérdés, hogy sok új dolgot tanulok majd a Disney csapatától. Érdekes tapasztalás lesz, hogy televíziósként a nézőkkel sosem találkozom, itt pedig több ezer nézővel kell majd interakciókba lépnem! Izgatottan várom.

Mi az, amit a legjobban vársz az est során a közönség reakcióitól?

Hogy átéljék a varázslatot, amit ez az előadás tartogat számukra. Merjenek álmodni és hagyják, hogy a gyermeki énjük felszínre törjön.

Hogyan készülsz fel mentálisan és fizikálisan egy ekkora, kihívásokkal teli
estére?


Az est üzenetére koncentrálok, azaz arra a varázslatra, amit közösen élünk majd át a nézőkkel.

Milyen üzenettel szeretnéd, hogy a közönség távozzon az est után?

Sosem szabad elengedni gyermeki énünket és azokat az értékeket, amikre a Disney is
tanít bennünket, hiszen a karakterek a szeretet, összetartás és az emberi kapcsolatok
fontosságára is rávilágítanak, miközben megindító és felemelő zenei élményekkel
is gazdagodunk, melyek az est után sokáig nem fognak távozni sem a fülünkből,
sem a szívünkből.

Ez a cikk egy szponzorált tartalom / PR cikk, amely nem feltétlenül a NőiHírek szerkesztősége által készített tartalom.