5 °C
tiszta égbolt
2024. december 01., vasárnap
Elza

Toszkán paradicsomleves

2017. július 06.
8.6491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A Toszkán paradicsomleves egy nagyon sűrű, gazdag szinte már főzeléknek számító leves, melynek isteni íze van. Legjobb, ha friss alapanyagokból készítjük el, így sokkal finomabb lesz és nagyon laktató is egyben.


Hozzávalók:
700 g paradicsom
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
7 evőkanál olívaolaj
1 marék bazsalikom
100 g száraz kenyér
1 kiskanál só
fél kiskanál fekete bors

Elkészítés:
Forraljunk fel egy fazék vizet. A paradicsomok tetejében vágjuk X-et, majd dobjuk a paradicsomokat a felforrt vízbe 1-2 percre. Ezután vegyük ki őket és húzzuk le a héjukat. Ezután vágjuk ki a csumájukat és szeleteljük fel őket. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd 3 evőkanál olajon megpároljuk őket.

Ezután mehet bele a paradicsom és lefedve pár percig hagyjuk puhulni. Ha már puha, akkor vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket. A kenyeret vágjuk kockákra és szintén adjuk a leveshez. Körülbelül 5 percig főzzük az egészet, míg a kenyér is megpuhul.

Ha túl sűrű lenne a leves, akkor adjunk hozzá pici vizet. Végül a maradék olívaolajjal meglocsoljuk a kész levest.
3 hozzászólás

kalifa

8 éve, 17 napja

Jól hangzik. Bár a klasszikus paradicsomlevesnél nincs jobb.

válasz erre

mokus84

8 éve, 17 napja

Egészen egyszerű, bár elég sűrű.

válasz erre

Tekla

8 éve, 17 napja

Jó kis tunkolós kaja röhögő smiley

válasz erre