Hozzávalók:
700 g paradicsom
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
7 evőkanál olívaolaj
1 marék bazsalikom
100 g száraz kenyér
1 kiskanál só
fél kiskanál fekete bors
Elkészítés:
Forraljunk fel egy fazék vizet. A paradicsomok tetejében vágjuk X-et, majd dobjuk a paradicsomokat a felforrt vízbe 1-2 percre. Ezután vegyük ki őket és húzzuk le a héjukat. Ezután vágjuk ki a csumájukat és szeleteljük fel őket. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd 3 evőkanál olajon megpároljuk őket.
Ezután mehet bele a paradicsom és lefedve pár percig hagyjuk puhulni. Ha már puha, akkor vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felaprított bazsalikomleveleket. A kenyeret vágjuk kockákra és szintén adjuk a leveshez. Körülbelül 5 percig főzzük az egészet, míg a kenyér is megpuhul.
Ha túl sűrű lenne a leves, akkor adjunk hozzá pici vizet. Végül a maradék olívaolajjal meglocsoljuk a kész levest.