26 °C
erős felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Toszkán diós tészta

2019. szeptember 10.
14.2930
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és egyszerű étel, amit ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni. Ha lehetséges, akkor használjunk friss diót az étel elkészítéséhez és valamilyen jó minőségű sajtot.
 


Hozzávalók:
400 g tészta
150 g dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
2,5 dl tejszín vagy tej
50 g sajt
só, bors

Elkészítés:
A tésztát szokásos módon főzzük meg. Közben a diót durván vágjuk össze, majd tegyük egy aprítóba a kevés olajon megfuttatott fokhagymával, zsemlemorzsával. Ezt a masszát keverjük el a tejszínnel vagy tejjel és közepes lángon forraljuk össze az egészet. Sóval és borssal ízesítsük a szószt.

Végül forgassuk bele a tésztát a szószba és tálalás előtt szórjuk még meg sajttal valamint kevés dióval ízlés szerint.
1 hozzászólás

mokus84

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Jó kis diós tészta lekvárral az az igazi röhögő smiley

válasz erre