16 °C
borús égbolt
2025. április 25., péntek
Márk

Toszkán bableves

2016. január 18.
10.7900
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egyszerű és finom bableves, melyben rengeteg zöldség is van, így diétánkat is támogatni tudja az ilyen leves. A hétköznapokban kifejezetten jó választás, hiszen bőségesen tartalmaz vitamint.


Hozzávalók:
1 dl olívaolaj
70 g vöröshagyma
100 g sárgarépa
250 g vörös bab
100 g spenót
só, bors
1 teáskanál kakukkfű
150 ml tejszín
1 l alaplé

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, míg a sárgarépát kisebb kockákra. Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget is és pároljuk pár percig. Majd öntsük fel az alaplével és főzzük további 10 percig. Közben sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsünk. Adjuk végül hozzá az átmosott babot is és főzzük tovább.

A tejszínt keverjük bele és végül adjuk hozzá a spenótot is. Összefőzzük az egészet és még melegen tálaljuk friss pirítóssal.
5 hozzászólás

monyó

10 éve, 24 napja

Gusztusos és jól is hangzik.

válasz erre

bettike

10 éve, 24 napja

Nagyon gusztusos! Bablevest imádom, így még viszont nem ettem sosem!

válasz erre

zitucska

10 éve, 24 napja

Finom lehet ez a babos leves.

válasz erre

Natasha

10 éve, 24 napja

Imádom az ilyen toszkán ételeket.

válasz erre

Linda

10 éve, 24 napja

Jól hangzik, bár nem vagyok egy nagy babevő.

válasz erre