9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Toszkán bableves

2016. január 18.
10.7241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egyszerű és finom bableves, melyben rengeteg zöldség is van, így diétánkat is támogatni tudja az ilyen leves. A hétköznapokban kifejezetten jó választás, hiszen bőségesen tartalmaz vitamint.


Hozzávalók:
1 dl olívaolaj
70 g vöröshagyma
100 g sárgarépa
250 g vörös bab
100 g spenót
só, bors
1 teáskanál kakukkfű
150 ml tejszín
1 l alaplé

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, míg a sárgarépát kisebb kockákra. Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget is és pároljuk pár percig. Majd öntsük fel az alaplével és főzzük további 10 percig. Közben sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsünk. Adjuk végül hozzá az átmosott babot is és főzzük tovább.

A tejszínt keverjük bele és végül adjuk hozzá a spenótot is. Összefőzzük az egészet és még melegen tálaljuk friss pirítóssal.
5 hozzászólás

monyó

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Gusztusos és jól is hangzik.

válasz erre

bettike

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Nagyon gusztusos! Bablevest imádom, így még viszont nem ettem sosem!

válasz erre

zitucska

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Finom lehet ez a babos leves.

válasz erre

Natasha

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Imádom az ilyen toszkán ételeket.

válasz erre

Linda

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Jól hangzik, bár nem vagyok egy nagy babevő.

válasz erre