Hozzávalók:
250 g tészta
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g csirkemell
só, bors
200 ml zsíros tejszín
100 ml fehérbor
5-6 szem aszalt paradicsom
2 marék bébispenót
oregánó
szárított bazsalikom
Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb kockákra, majd sóval és borssal szórjuk meg. A fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük megpirítani, majd ehhez adjuk a csirkét. Ha a csirke megpirult, akkor hozzáöntjük a bort és a tejszínt, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Közben a tésztát sós vízben főzzük ki. Ha már kezd sűrűsödni a krém, akkor mehet bele az összevágott paradicsom és a spenót is. Néhány percig főzzük. A tésztát végül leszűrjük és együtt tálalhatjuk is.