23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Toszkán aszalt paradicsomos tészta

2020. július 15.
6.8251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni finom és gazdag olasz tésztaétel, ami főleg a Toszkán régióban ismert. Van benne aszalt paradicsom, csirke és egy kis spenót is.
 


Hozzávalók:
250 g tészta
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g csirkemell
só, bors
200 ml zsíros tejszín
100 ml fehérbor
5-6 szem aszalt paradicsom
2 marék bébispenót
oregánó
szárított bazsalikom

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb kockákra, majd sóval és borssal szórjuk meg. A fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük megpirítani, majd ehhez adjuk a csirkét. Ha a csirke megpirult, akkor hozzáöntjük a bort és a tejszínt, majd ízesítjük a fűszerekkel.

Közben a tésztát sós vízben főzzük ki. Ha már kezd sűrűsödni a krém, akkor mehet bele az összevágott paradicsom és a spenót is. Néhány percig főzzük. A tésztát végül leszűrjük és együtt tálalhatjuk is.
2 hozzászólás

krisztike

5 éve, 3 hónapja és 22 napja

Szárított paradicsom az egyik kedvencem, én kb minden tésztás ételbe teszek. mosolygó smiley

válasz erre

debbie

5 éve, 3 hónapja és 22 napja

Ez nálam mentve is lett. mosolygó smiley köszi a receptet.

válasz erre